11. december 2009

En sjov aften i Vejle med Cirkus Montebello - Det går ufatteligt godt



For 20 år siden var Tina og jeg i Kolding Teater og se disse 2 herrer.
Her efter 25 år i ”komikkens tjeneste” er Montebellodrengene Thomas Mørk og Niels Olsen tilbage med en ny forrygende forestilling. De startede som gadeteater under firsernes mantra: ”Det går ufatteligt godt”, og de fortsætter ufortrødent med samme mangel på forståelse af Danmarks situation.

Vi fulgte dramaet da de to veloplagte komikere kæmper med og mod hinanden for opnå publikums hyldest. Også denne gang har Montebello skåret ind til benet, og vil sammen med kapelmesteren Joakim Pedersen genoplive den længe savnede danske komiske satire. Nogle taler om krise for kulturen, klimaet og økonomien, men Montebello er fuldstændig enige med Statsministeren: ”Der er ikke noget at komme efter”! Vi fik godt nok grinet til den helt store guldmedalje.
Ekstranummeret 'Coca Cola - Seven Up - Fanta Fanta' er bare så godt skrevet.
For nybegyndere ud i Montebellos univers har showet flere sjove musikalske pointer, især 'StandUp' er en fin karikatur, og også det reggaeinspirerede nummer om Dansk Folkeparti er musikalsk og satirisk rigtig godt skruet sammen.

Vi spiste på Restaurant Noden som ligger i forbindelse med Vejle MusikTeater

Forret:
Røget lakse roulade serveret med jule salat, ristet hasselnødder og tomat basilikum vinagrette.


Hovedret:
Grillet okse triploin med vinter rattatouille, pommes risollee med mandel
flager, og frisk brøndkarse. Hertil en kraftig rødvins sauce


Dessert:
Dessert tallerken med hjemmelavet lun kirsebær / choco muffin, pistache
is, frisk frugt og mango coulis.

Kaffe/te + kransekage på stilk.

Lidt omkring de vine vi fik:




Tasman Bay Sauvignon Blanc er fremstillet af druer fra forskellige udvalgte vinmarker i Nelson-distriktet på den sydlige del af New Zealand. 2007-årgangen er kendetegnet ved et køligt forår og en varm lang sommer. Høsten var senere end normalt (april) på grund af det kølige forår - til gengæld opnåede druerne en perfekt modning med lavere sukkerindhold og højere syreindhold end normalt. Stilkene blev fjernet inden en meget blid presning. Mosten blev gæret ved en lav temperatur på 11 grader sammen med bundfaldet for at trække mest muligt ekstrakt ud af mosten. En lille del af vinen er lagret på nye franske fade for senere at blive sammenstukket med den øvrige. Der ønskes en optimal friskhed i vinen - så der foretages ingen malokatisk gæring. Farven er citron, strågul. I bouqueten findes stikkelsbær, vådt hø og et svagt strejf af fadlagring. Smagen er tør, frisk med tropiske frugter, stikkelsbær og et strejf vanille.

 
 

 
Tommasi Amarone regnes for en af de bedre Amaroner. Druesammensætningen er den klassiske, 50% Corvina Veronese, 30% Rondinella, 15% Corvione og 5% Molinara. Druerne tørres på net i 5 måneder efter høsten, og alle rådne druer fjernes omgående. Tørringen af druerne til rosiner gør, at der kun bliver 25-30 liter Amarone vin ud af 100 kg. druer. Vinen lagrer 3 år på 3500 liter slavonske træfade efter gæringen, inden den aftappes. Tommasi Amarone er teglstensrød, intens og med kompleks bouquet af let "oxidering" og fadlagring som de gennemgående træk. Smagen er tør, kraftig, blød med en let behagelig bitter eftersmag som gør at den passer fortrinligt til rødt kød og modne oste. Drikkes ved 18 grader og må gerne åbnes 1-2 timer inden serveringen. En Amarone med de klassiske egenskaber: blødhed, fylde og en let bitter eftersmag.




La Playa producerer denne enestående specialitet fra Chile - Late Harvest Sauvignon Blanc. Vinen kommer fra markerne ved floden Tinguiririca hvor Sauvignonblanc-druerne høstes sent, så de nærmest er rosinagtige. Floden skaber desuden perfekte forhold for "ædel råddenskab" pga. morgentåge, fugt og kulde - denne råddenskab fjerner yderligere vand fra druen og når disse høstes og presses er det ren nektar. Farven er flot gylden med duft af papaja og tørret fersken. Smagen er fyldig, fed og sød med god frugtsyre balance.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: