24. januar 2010

Læs bogen: "Jensen & Klein i kloster" af Claus Ib Olsen

I 2008 tog Jensen og Klein på pilgrimsrejse - til England (første bog). En pilgrimsrejse, der i 2009 endte med, at d’herrer gik i kloster - i Syditalien.

Jensen & Klein er taget i H.C. Andersens fodspor til Amalfi. På Andersensk vis tager de jernbanen, hvilket giver Klein anledning til at udfolde sin store viden om togdrift.
Klein kommer med en længere forklaring på hvorfor han ikke kan lide den mistænkeliggørelse, som man bliver udsat for i lufthavne. Han giver et eksempel på, at hvis det blev overført til en virksomhed som lige har fået en ansat, så kunne snakken blive sådan:

"Hej! Inden du tager fat skal du bare vide, at du er ansat på prøve i tre måneder, og at vi checker dig i hoved og røv. Du skal udfylde et skema, og hver gang du foretager dig noget, så sætter du et kryds i den der rubrik. Vi kender godt din slags, og os skal du ikke løbe om hjørner med"

I Italien går de i kloster (San Cataldo), hvor det bliver til samtaler om livet og døden, men også med tilbageblik på deres respektive karrierer, hvor vi bl.a.hører om Kleins karakterroller - herunder som statist i en Fellini-film! Turen går dog også til Rom, hvor vi bliver præsenteret for italiensk kultur: musik, teater og - ikke mindst - vin og mad.

"Jensen & Klein i kloster" er ikke en helt almindelig samtalebog, men en dannelsesrejse i bogform, der graver et spadestik dybere end sidste års rejsebog fra England.
Bogen er illustreret med billeder fra rejsen.

Bogen kan sagtens læses i bider uden problemer. Der er mange personlige ting beskrevet som kan give stof til eftertanke.

Jeg synes især godt om en beskrivelse Klein giver omkring da han som ung var med i filmen "Balladen om Carl-Henning". Han fortæller om filmen og en del omkring Sven (finansmanden). Sven var en mand som arbejde ud fra følgende: Muligheder, beslutninger - og ingen kompromisser. Det er lige i min ånd!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: