7. marts 2010

Braiseret Okse Tværreb



Vi køber typisk 1/4 tyrekalv en gang i året og da der jo er meget blandet stykker,
så er der altid noget hvor man siger: Og hvad skal vi så bruge det til ?.
Tværreb er god til kogning til en suppe m.m. men denne gang
 prøvede jeg at braisere det i ovnen.
Det blev rimmelig vellykket og der var sovs til flere dage.

Ingredienser:

2500 g. oksetværreb
3 gulerødder
3 porrer
2 løg
2 pastinak
2 citroner
16 fed hvidløg
frisk rosmarin
Timian kviste
5 dl rødvin
5 dl vand
1 dl balsamoci eddike eller lign

salt/peber

Fjern ydrelaget af fedtet på tværreben og krydre med salt/peber.
Rens grønsagerne og skær dem groft. Læg det i en bradepande med højkant
Hvidløg, rosmarin samt timian stikkes ned ved urterne.
Læg tværreben ovenpå og tilsæt rødvin/vand.
Dæk med stanniol og giv retten 2 1/2 time ved 170 grader.
Fjern derefter stanniolen og giv retten en 1/2 time mere ved 225 grader.
Tilsæt løbne væske, da retten ikke må løbe "tør".

Hæld skyen fra og rens den for skum etc.
Reducer bal. eddiken og kom skyen ved. Reducer yderlige hvis nødvendigt.

Servering:
Skær kødet i skiver og læg det på de varme grønsager.
Kartofler eller bare godt brød nydes sammen med saucen.

NB.: Der er meget hvidløg i, men det bliver ikke "slemt" grundet den lange stege tid. (synes jeg)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: