25. oktober 2010

Ugens vin: "Bolla Amarone della Valpolicella Classico"

Historien om vinhuset Bolla minder om mange andre italienske vinhuses begyndelse.

I slutningen af attenhundrede tallet var Abele Bolla i fuld gang med sin lille beværtning i byen Soave, i Veneto regionen i nord-italien, hvor han naturligvis serverede sin egen vin. Det gjorde han med så stor succes, at han i 1883 grundlagde Bolla firmaet med Soave hvidvin som hovedmærke, men ret hurtigt fulgte Valpolicella og Recioto efter. Ved hjælp af dygtig markedsføring og naturligvis særlig fokusering på kvalitet frem for alt, voksede virksomheden op gennem årene, men særligt efter anden verdenskrig kom der ekstra vind i sejlene med eksport til blandt andet USA, hvor Bolla stadig er det mest foretrukne italienske vinmærke, men derudover eksporterer Bolla til yderlig 70 andre nationer.

Hver generation af Bolla familien har sat sit præg på virksomheden med sortimentsudvidelser af de klassiske vine fra Veneto regionen som Bardolino og især Amarone, der blev introduceret i 1953 og siden har været firmaets ”flagskib”, men mange andre varianter er kommet til som f.eks. specielle enkeltmarksvine, særlige druetyper som Merlot, Cabernet Sauvignon, Bianco di Custoza, Chardonnay og flere andre spændende druekombinationer.

Bolla Amarone della Valpolicella Classico 2006 er fremstillet på druer fra vinmarker placeret i den øvereste del af Valpolicella Classico området i Veneto. De håndplukkede druer (75% Corvina og 25% andre lokale druer bla Rondinella) er blevet høstet i oktober 2006 og bragt til tørring i 4 måneder på små træbakker eller stråmåtter, som anbringes i særlig tørrehuse kaldet ”fruttai”. Vinen har lagret derefter 2 år på franske egetræsfade.

Bolla Amarone della Valpolicella Classico har en mørk rubinrød/granatrød farve. Duften er frugtkrydret af tørrede frugter som svesker og figner. Smagen er utrolig koncentreret frugtkrydret af tørrede svesker og lidt chokolade. Det er en vin velegnet til retter med stegt eller grillet kød retter og mellemlagrede oste. Vinen kan nydes nu, men kan også tåle at lagre mere. Vinen kan gemmes op til ca 15 år fra høståret ved optimal lagringsfaciliteter. Prisen ligger typisk på 150 kr pr flaske.

http://www.bolla.com/



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: