30. marts 2011

Vinsmagning med Gourmet menu

Vanen tro afholdt jeg en vinsmagning med tilhørende middag.
Denne gang var det "kun" vine fra Peter Lehmann i Australien.

Nu lidt omkring vinhuset Peter Lehmann - Australien - Wines of the Barossa

Peter Lehmann er en levende legende i australsk vinindustri og en af de mest respekterede vinpersonligheder, især anerkendt for sin indsats for Barossa Valley og dennes lokale vinbønder.

Peter Lehmann er 5. generation i Barossa. Han blev født i 1930, som søn af en lutheransk præst. Bare sytten år gammel startede han i 1947 sin karriere i vinbranchen, hvor han kom i lære hos det historiske Yalumba i Barossa Valley. Tretten år senere, i 1960, kom han til Saltram, hvor han avancerede til Winemaker med ansvar for de mange aftaler, der var indgået med de små vinbønder.

Eget vinhus:

I 1978 havde Australien overproduktion af vine, og Saltram beordrede Peter til at bryde sine aftaler med vinbønderne. Peter vidste, at det ville betyde økonomisk ruin for de små avlere, og det kunne han ikke acceptere. Han skabte et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producerede vinen, og allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.

Senere, i 1993, havde nogle af de oprindelige investorer solgt deres andele til et investeringsselskab, der pludselig fik brug for likvid kapital. Firmaets og Peters overlevelse stod på spil. Igen lykkedes det ham at redde situationen, denne gang ved at gå på børsen, hvor han fra den ene dag til den anden solgte aktier til tusindvis af små investorer. Selv om det var mod Peter Lehmanns principper selv at eje jord, blev de nye tider markeret ved året efter at købe det første stykke jord, nemlig den 18 hektar store Stonewell Vineyard.



Så er vi klar til at gå til bords

Som velkomst fik vi "Queen Sparkling"


Friske stenbidder rogn

Barossa. Classic Riesling, hvidvin


Andebryst

Barossa. Shiraz/Grenanche rødvin

Mørbrad

Mentor - rødvin

Lidt dessert

The King - Dessertvin

Der duftes og gættes.

Der kommer mere omkring de forskellige vine senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: