23. maj 2011

Ekstra ventedag i DK

Air Greenland aflyser Atlantflyvninger tirsdag den 24. maj på grund af askeskyen over Nordatlanten
Air Greenlands flyvning fra København til Kangerlussuaq og retur tirsdag den 24. maj må desværre aflyses som en følge af den islandske vulkan Grimsvøtns udbrud. Dette kommer også til at omfatte de grønlandske indenrigsflyvninger med forbindelse til Atlant flyvningen.
Air Greenland kan ikke gennemføre den planlagte flyvning indenfor reglerne af det sikkerhedsmæssigt forsvarlige. Dels mangler man en tilgængelig alternativ lufthavn i Nordatlanten og dels er det ikke forsvarligt at overflyve askeskyen, der går helt op til 15 km op i luften. Askeskyen har spredt sig og på de foreliggende prognoser er der ikke udsigt til at situationen normaliserer sig til at man kan gennemføre flyvninger til Grønland. Det er ikke operationelt muligt at flyve uden om askeskyen.
Berørte passagerer vil blive ombooket til de første ledige pladser, når flyvningerne kan genoptages. Berørte passagerer på tirsdagsflyvningerne vil blive kontaktet direkte af Air Greenland via sms, email eller telefon. De passagerer der blev berørt af mandagens aflysninger bedes holde sig informeret via selskabets hjemmeside og vil først blive kontaktet når flyvninger igen genoptages.
Fragten internt i Grønland berøres ikke, mens der lukkes for indlevering af fragt over Atlanten én dag ad gangen. Der kan derfor ikke ske indlevering til tirsdag den 24. maj.
Air Greenland vil i henhold til forpligtelserne i EU-forordning nr 261 sørge for overnatning og forplejning til passagerer rejsende FRA Danmark i det omfang, der er behov for det. Berørte passagerer, der rejser i eller fra Grønland, henvises til deres egne rejseforsikringer, da der er tale om en naturkatastrofe. Yderligere info om passagernes rettigheder kan finds i folderen ”Dine Rettigheder”, der kan hentes i den lokale lufthavn eller downloades på http://www.airgreenland.dk/information/bestilling_af_rejse/regler_og_lovgivning/ .
Air Greenland har oprettet en hotline til berørte passagerer. I Grønland kan man ringe til +299 34 33 35 mellem klokken 8 og 21,vestgrønlandsk tid, og i Danmark er telefonnnummeret +45 32 46 22 43 åbent mellem klokken 7 og 22, dansk tid.
Selskabet har valgt foreløbig at lukke for al salg af rejser over Atlanten til og med fredag den 27. maj, og passagerer med allerede købte rejser til og med denne dato kan vælge at blive ombooket til en senere afgang, også selv om det er restriktive billetter. Passagerer, der rammes direkte af aflysningen mandag kan vælge at blive ombooket til en senere afgang eller få refunderet deres billet, også selv om den måtte være restriktiv

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: