11. december 2011

Flådens Friske Fyre - Kulsvierens Oksespand

Vi elsker at se én af de gamle danske film. Valget gik en aften på:

Flådens Friske Fyre.

Frit ud fra filmen har jeg forsøgt at lave noget der minder om den. Dog har jeg droppet
den madkulør som bruges i filmen samt det rå æg med skald :-)

Der er nok til mindst 6 personer i denne opskrift.

Ingredienser:
 
300 g bacon i tern
1 kg oksekød i tern
2 hakkede løg
2 groft revne madæbler
250 g gulerødder i skiver
1 stor dåse tomatpuré
2 spsk. paprika
½ til 1 l bouillon
2 røde peberfrugt i ringe
300g champignon i tern

Tilbehør:
Kartoffelmos
Sådan laves det:
 
1. Brun bacon i en gryde.
2. Brun kødet i en anden gryde.
3. Tilsæt løg, æbler, gulerødder, tomatpuré, paprika og bouillon.
4. Lad retten koge mindst 1 time.
5. Tilsæt peberfrugt og champignon.
6. Kog til kødet er mørt mindst ½ time mere.
7. Smag til med salt og peber.

Serveres med kartoffelmos
 

Så skal det bare simre den sidste ½ time.

 
God appetit. Vi så filmen imens vi spiste :-)
 

Film hvor retten bliver omtalt.

 

6 kommentarer:

  1. Der mangler en ting... Revet ost.. :o)
    Bliver sagt meget tydeligt i filmen og koster "Tejn" en skideballe fra Næstkommanderende...

    SvarSlet
  2. Helt enige ;)
    Men har lige et spørgsmål er det okse ellers grønsags bouillon ? eller begge dele ??

    SvarSlet
    Svar
    1. Begge synes jeg kan bruges. Jeg brugte selv oksebouillon

      Slet
  3. Den er altså lavet af hakket oksekød i filmen :-)
    2011 til 2013 Elektroniktekniker ved Kangerlussuaq International Airport :-)
    Mvh

    Orla Saabye
    ++++

    SvarSlet
  4. Man skal ikke altid tro på det man høre el ser i en film, for i dette tilfælde, så skal i så osse putte rå æg, citron, karse, æggeskal og helt undlade gulerødder + den ret de får serveret er brun, så i skal så osse putte kulør i retten ;)

    SvarSlet

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: