12. december 2011

Skagen Bryghus har udvidet julehyggen

Skagen Bryghus har udvidet julehyggen med en strong ale, Gårdnisse, der kun sælges gennem Coops butikker
Skagen Bryghus har haft kog på julekedlerne her i efteråret, hvor den velkendte Klitnisse har fået selskab af en lille ny ved navn Gårdnisse. En udvidelse af familien, som direktør og brygmester René Diget Søgaard Sørensen er rigtig glad for, selv om forøgelsen skete lidt ved et tilfælde.

- Tanken om en ny juleøl blev født, da Coop Danmark henvendte sig med et ønske om at få leveret 50.000 halvliters flasker juleøl. Det har vi slet ikke kapacitet til, selv om det ikke er ret langt tid siden, vi udvidede vores anlæg. Desuden tager vores Klitnisse seks uger at brygge, og det ville lægge alt for meget beslag på vores tanke, forklarer han.

I stedet foreslog René Diget Søgaard Sørensen at lave en ale, som blot tager tre uger at brygge, og den idé var Coop straks med på, selv om Skagen Bryghus "blot" kunne levere 20.000 flasker af Gårdnissen.

- Den er brygget på fem forskellige malte og er krydret med stjerneanis og kardemomme. Som brygmester er det jo altid sjovt at prøve noget nyt, og desuden passer det os fint, at de nye julebryg kun kan købes i Coops butikker. De presser prisen og forærer i perioder nærmest øllet væk for at få folk ind i deres butikker, og det gør det mindre attraktivt for specialbutikkerne at have den samme øl på deres hylder, da de ikke kan konkurrere på prisen. De sælger i stedet vores velkendte Klitnisse, forklarer René Diget Søgaard Sørensen.




Den nye juleøl er til venstre


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: