6. april 2012

"Burlesque" på Nordfyn

Efter at vi havde været forbi Evelyn Art, skulle jeg lige tjekke hvad Burlesque egentligt er:

Burlesque er oprindelig en betegnelse for en grovkornet komedie som karikerer samt imiterer musik samt litteratur med en seksuel afslørende vis.
Vi skal tilbage til 1860'erne hvor Burlesqueshows var en kombination af satire, performance art og voksenunderholdning. Siden er genren blevet synonym med betydningen ”overdrevent komisk”, ”løssluppen” eller ”fantastisk”. Ordet burlesque betyder egentlig ”op og ned” og genren handler ofte om at vende sociale normer på hovedet. Betydningen kan ligeledes hentes fra det italienske ord ”burla” som betyder spøg.

Burlesque slog først rigtigt igennem i 1900-tallet med navne some Josephine Baker Mae Westog Marlene Dietrich. I dag er burlesque betegnelsen for en seksuel niche i revygrenren som er mere udfordrende end traditionelle vaudeville og varietéshows. I dag er den mest kendte burlesque performer Dita von Teese som bl.a. er blevet kendt for at danse i et kæmpe stort martiniglas. Burlesque forveksles ofte med striptease, men til forskel handler burlesque ikke om selve afklædningen, og performeren er tildækket på underliv og brystvorter. I sin moderne form er burlesque en kombination af showdance, striptease, stripfitness, performance art/teater eller bare Burlesque Dance og er ofte betegnet som ”Neo burlesque” (nyburlesk).






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: