12. september 2013

Prag - Prag Borg samt St. Vitus Katedralen

 
Prags borg troner på højdedraget nord for Moldau-floden. Gennem mere end 1000 år har borgen været hjemsted for statsoverhoveder, senest den tjekkiske præsident. Borgen er fra 870 og har levet en turbulent tilværelse. Under blandt andet Trediveårskrigen skete der store skader på bygningsværket. Borgen blev genopbygget af dronning Maria Theresia af Østrig i det 18. århundrede, og derfor er slottet i dag udadtil præget af den tids nyklassicistiske stil med streng symmetri og rene, lige linjer
St. Vitus Katedralen




St. Vitus Katedralen – Hjemme hos ærkebiskoppen i Prag

Sankt Vitus-katedralen er den største og vigtigste kirke i Tjekkiet og sæde for Prags ærkebiskop. Kirken ligger som del af Prags borg i den tredje borggård. Arkitektonisk er kirken en blanding af flere stilarter som følge af renovering og tilføjelser, men den gotiske stil med dens skarpe, spidse kanter og himmelstræbende spir dominerer. Oplev den enorme plads indvendig med 33 meter til loftet, se de imponerende mosaikker og det smukt udsmykkede St. Wencel Kapel. I kirkens tårn findes en udsigtsplatform i 80 meters højde.



Vi venter på at klokken skal blive 12

Petrin-højen – Prags Eiffeltårn

På toppen af Petrin-højen troner et lille Eiffeltårn, som blev opført i 1891 til en stor landsudstilling. Det er en minikopi af det oprindelige Eiffeltårn i Paris, men kun en femtedel så højt, nemlig 63,5 meter. Til gengæld ligger dets top i samme højde over havet som det i Paris, da højen er 318 meter. Man kan enten vandre til toppen eller tage med kabelbanen. Oplev også spejllabyrinten, som blev opført til samme landsudstilling, og Hunger-muren, der deler højen i to og blev opført i 1360-1362 under Karl 4. som et forsvarsværk.


Der er musik overalt i byen

 
Ny hurtig måde at komme rundt i byen på



Vagtskiftet klokken 12
Med musik fra vinduerne
Vi gik ned i byen mod Karlsbroen.
De næste billeder er lidt indtryk fra den del af byen














Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: