23. november 2013

Jens Henrik Jensen - Hofnarren i Murmansk - Kazanski trologien bind 2

To mænd krydser samtidig polarcirklen. Den ene er CIA-agenten Jan Jordi Kazanski, den anden en gådefuld russer, der lader sig smugle til Murmansk i en dansk lastvogn.

I den russiske atomflådehavn er et højspændt spil mellem flere landes efterretningstjenester sat i gang af en ishavsfiskers makabre fangst: en afhugget, tatoveret arm, der leder CIA på sporet af fældende beviser på illegal dumpning af atomaffald i Barentshavet.

Mens Kazanski famler sig frem i den vintermørke havneby og forfølger det stadig blodigere spor, gør russeren sig klar til sin egen mission. Og i kulissen venter andre aktører på at gøre deres entré. En af dem er en kvindelig russisk militsløjtnant, en anden en excentrisk albino, der tilsyneladende holder byen i sin hule hånd: Hofnarren i Murmansk ...

Jens Henrik Jensens spændingstrilogi med CIA-agenten Jan Jordi Kazanski i hovedrollen giver et dramatisk billede af Øst- og Centraleuropa i årene efter årtusindskiftet – en verden i opbrud, præget af gammelt had, borgerkrige, korruption og forfald.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: