19. juli 2014

Samsø - To remind

 Vi er ved Langør Havn som ligger på nordøst siden af Samsø i Stavns Fjord.
Det er kunstværket "To remind"


Nedenstående er taget fra Odderkunsteren Vibeke Nørgaard Rønsbo's Blog. Hun har efter "Sculptures by the Sea" besluttede at sende den på Danmarks togt for at sætte fokus på overgangen fra et analog til et digitalt samfund. Jeg synes det er et meget spændende projekt.

’To Remind’

En flaskepost på danmarkstogt som et borgerinddragende samtidskunstprojekt, der søger at involvere publikum i en refleksion over de digitale fremskridt og konsekvenserne heraf. Omdrejningspunktet for projektet er en kæmpe flaskepost, der med sin håndskrevne meddelelse, står i skarp kontrast til nutidens kommunikationsformer.

Projektet peger mod en gentænkning af betydningen af det fysiske møde med verden. Derfor sejles flasken rundt til ’Vandkants-danmark’ med det store gamle træskib. Oplevelsen af projektet på de enkelte destinationer er forbundet med cykel / gang- ’ruter’ i landskabet efter ’spor’ på analogt ’skattekort’ eller pejlingsmærket i området.
Som samtidskunstprojekt søger det at invitere til borgerinddragelse i det enorme kommunikative skift fra det analoge til det digitale samfund, som for alvor tager fart og konsolideres i 2015, hvor al offentlig kommunikation digitaliseres.


Togtet rundt inviteres borgere til at deltage i projektet på tre måder:
• Hit med din Håndskrift: en opsamling af unikke skriftspor: Ved hver enkelt destination, vil der være opstillet en skrivepult-postkasse, hvorved publikum opfordres til med egen håndskrift at skrive flaskepostens meddelelse ’Jeg er, altså skriver jeg’. Når flaskeposten i 2017 vender tilbage til Århus, vil sedlerne blive samlet og udstillet under kulturhovedstadens tema Rethink, som et tidsbillede over håndskriftsspor af mennesker. seddelprojektet ’ Efter Hånden’ ( vægcollage)
• Skriv eller tast dine tanker i et brev : hvad bruger man henholdsvis håndskrift og tasterne til. Hvilken betydning har langsomheden og dét at sætte sig fysiske kropsnære spor
i en verden præget af højt tempo, præcision, bits og bytes. Bogværket ’ Efter Hånden ? ( Bogværk)
• Del dine håb og din frygt for digitaliseringen i et debatindlæg: Undervejs på togtet opfordres publikum til at indsende indlæg til ’Tænketanken: ’Efter Hånden’, som samler nationens drømme op i Århus i 2017 med udgivelsen af bogværket: ’Den folkelige betænkning: ’Efter Hånden?’’ Tænketanken

’To Remind’ er et bud på gen-tænkning af kunsten i det offentlige rum, i et kritisk, eksistentielt og demokratisk perspektiv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: