6. december 2014

Læs bogen: "London kalder" af Ken Follett

En ung dansker falder i 1941 over en mystisk installation på den jyske vestkyst og bliver en vigtig brik i Englands forsøg på at mindske tabene ved bombetogterne.


Ved et tilfælde falder romanens unge hovedperson, præstesønnen Harald, på øen Sande (Fanø) over en underlig, velbevogtet tysk militærinstallation. En installation, som viser sig at være en radar. En radar, som kan spore de engelske fly. Den unge Oluf er ikke klar over, hvad han har opdaget, men da han kommer i kontakt med en modstandsmand, bliver han klar over betydningen af sin viden. Gennem sin bror og dennes engelske kæreste inddrages han i arbejdet for at få fotografier af radaren. Et arbejde, der kulminerer i den farlige og bidende kolde flyvetur over Nordsøen.
Historien rummer det hele: forræderi og svig, heltedåd og kærlighed, tab og vilje til at kæmpe mod alle odds. Nervepirrende øjeblikke, hvor mørket måske vil sejre.
Beskrivelsen af Danmarks første besættelsesår er realistisk. Samarbejdspolitikken, den spirende modstandskamp, som på dette tidspunkt vel knap kunne kaldes dette. Jødehadet, tyskernes billede af Danmark som venligtsindet og visse kredses flirten med landsforræderi. Set i den sammenhæng virker det godt, at tyskerne i de store træk har biroller i historien, mens kampen primært står mellem danskerne.
"London kalder" er en spændende og  underholdende bog.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: