11. juli 2015

Island rundt i 10 dage - Billeje

Information gældende rejser med udlejningsbil

At rejse Island rundt i en udlejnings bil er en af de bedste måder at opleve landet på. Køre- turen byder imponerende udsyn og spektakulære landskaber. At køre bil i Island er ikke svært men indebærer en hvis udfordring. En udlejnings bil leveres gennem en af vores sa- marbejdspartnere: Avis, Europcar eller Rás. Vi har valgt at arbejde sammen med disse lev- erandører, eftersom de har gode biler og giver god service. I denne information giver vi dig information gældende udlejningsbil Island.

Bemærk venligst:


•    Når I afhenter bilen, så sørg for at omhyggeligt gennemgå bilen og markér eventuelle skader (så I ikke bliver afkrævet at betale for skader når I leverer bilen tilbage).

•    Når I afhenter bilen, anbefaler vi at I tegner en ekstra forsikring, SuperCDW. Dette for at mindske selvrisikoen ved eventuelle skader. I vores priser indgår CDW, men trods det bliver selvrisikoen ret høj ved skader. Derfor giver vi denne anbefaling til vores kunder.

•    Husk at I ved hjemrejsen skal være i lufthavnen mindst to timer før planlagt afgangstid, samt at I skal aflevere bilen med fuld tank (så slipper I for ekstra afgifter for tankning). Ved aflevering af udlejningsbilen, udføres (oftest) også et tjek af bilen.

•    Undersøg omhyggeligt på hvilke veje du må køre med det lejede køretøj. Mange veje,
især i højlandet, kræver en firehjulstrækker og en del til og med jeep



GENEREL INFORMATION OM UDLEJNINGS BILER

Kun biltype kan bestilles, ikke bilmærke/model. De bilmærker/modeller som angives ved bookning er kun tænkt som en illustration, men er repræsentative for respektive biltype. For at leje personbiler og firehjulstrækkere, skal lejeren af bilen være fyldt 20 år og have haft et gyldigt kørekort i mindst 1 år.

Alle lejere af bil, skal have et kreditkort som garanti, når de henter bilen. For ekstra chauffører tilkommer en mindre afgift per chauffør og udlejningsbil eller dag, som betales i forbindelse med at I henter bilen. I prisen indgår fri kilometer. For at leje biler til 9
passagerer eller flere kræves et buskørekort (C-kørekort). (Udlejningsbiler til 8 passagerer +
fører kan lejes med almindeligt dansk B-kørekort).


Forsikringer og skader
I prisen indgår fri km og selvrisikoreducering (CDW). Selvrisikoreduceringen dækker skader
på bilen som overstiger ca. 8 000 DKK for personbiler og ca. 14 500 DKK for firehjulstrækkere og minibusser. Med ekstra selvrisikoreducering (SCDW) som koster ca. 80-120 DKK per dag mindskes selvrisikoen for skader på køretøjet med ca. 1 200 - 2 200 DKK. Denne forsikring køber du når du afhenter bilen i Island. Gennemgå altid lejekontrakten når I henter bilen. Bemærk at selvrisikoreduceringen (CDW) og (SCDW) ikke dækker alle skader, for eksempel skader på bilens undervogn. Læs kontrakten igennem når I afhenter bilen.

Afhentning og aflevering
Når I har passeret tolden går I til den aktuelle Car Rental Desk, AVIS eller Europcar (Europcar gælder også Rás) som ligger lige til venstre for jer. Her afleverer I jeres voucher. Når I
har hentet udlejningsbilen tager leverandøren et kopi af jeres kredit/betalingskort. De accepterer samtlige større kreditkort, som American Express, Diners Club, Mastercard og VISA. Yderligere forsikring (se nedenfor) samt eventuelt benzin, hvis I afleverer bilen uden fuld tank debiteres kreditkortet. Hvis I rejser uden et kreditkort, vil de afkræve et kontant depositum. Da dette depositum er højt, anbefaler vi at I medbringer kreditkort.




Lufthavnsafgift
Hvis du henter din bil i lufthavnen i Keflavik, tilkommer en lufthavnsafgift på ca. 240 – 260
DKK. Dette beløb betales når I er der.




AT KØRE BIL I ISLAND

At rejse Island rundt i en udlejnings bil er en af de bedste måder at opleve landet på. Køreturen byder på imponerende udsyn og spektakulære landskaber. At køre bil i Island er ikke svært, men det indebærer en vis udfordring. Hastigheds begrænsningerne er lavere og visse veje i fjeldene er ikke åbne under vinterhalvåret, da det er umuligt at komme frem. Det er derfor vigtigt at I planlægger jeres valg af bil ud fra hvilke veje i planlægger at køre på under jeres Islandsrejse. De fleste bjergveje og veje i de indre dele af Island er grusveje. Dette gælder også visse dele af den ringvej, som går landet rundt. Belægningen er ofte løst (især langs kanterne). Ved trafikmøde bør man sænke farten og køre forsigtigt. Bjergvejene er smalle og passer ikke til høj fart.

Det samme gælder broer, som ofte kun giver plads til en bil ad gangen. De fleste bjergveje er lukket til slutningen af juni, nogen gange længere, på grund af underlags forhold, som gør dem ufremkommelige. Når disse veje åbner, kan man på mange af dem udelukkende køre med en firehjulstrækker.

Hastighed og andre regler
•    Den højeste tilladte hastighed i Island er 50 km/t i tæt bebygget område, 80 km/t på grusveje på landet og 90 km/t på asfaltveje.
•    Ifølge lov skal billygterne benyttes både nat og dag.
•    Ifølge lov skal sikkerhedsbælte benyttes og islandsk lov forbyder kørsel under alkoholpåvirkning.

Vejkort
Sørg for at have et godt vejkort med jer. Vejkort finder du på lokale turistkontorer, hos boghandlere eller tankstationer rundt omkring i Island.



Tænk på!
•    Man må ikke køre udenfor markerede veje, dette kan beskadige vegetationen og sætte
synlige spor langt ind i fremtiden.
•    For at køre over det islandske højland kræves en firehjulstrækker. Forsikringen gælder kun firehjulstrukne køretøjer.
•    Advarselsskilte skal tages meget alvorligt, i Island er en advarsel altid velmotiveret.
•    De fleste fjeldveje er lukket frem til slutningen af juni på grund af våde, mudrede forhold som gør dem ufremkommelige.
•    Det tager lang tid at komme omkring, fordi hastigheds begrænsningerne er lavere end i
Danmark.
•    Inden I rejser ind mod de indre dele af Island anbefaler vi at I orienterer jer omkring
vejforholdene hos eksempelvis turistbureauet eller Public Roads Administration: +354
1777 (åbent dagligt kl. 8.00-16.00).


Vejnettet
Den såkaldte “Ringvej” (Rigsvej 1) går hele Island rundt og størstedelen er asfalteret. Denne kystvej er et godt udgangspunkt for at nå de fleste seværdigheder på Island. Ringvejen er
1339 km lang og det tager, afhængigt af antal stop, 5-10 dage at komme hele vejen rundt, vores anbefaling er at bruge mindst 7 dage på det. Ud over Rigsvej 1 er der et velbygget net af mindre veje og det er muligt at komme frem til stort set alle større attraktioner


med bil. Vejene kan være asfalterede eller grus belagte, de fleste fjeldveje i indlandet er dog grusveje. Grusvejene har ofte et løst lag, især ude i vejkanten, så kør forsigtigt og sænk farten ved trafikmøde. Vejene er meget smalle og ikke lavet til hurtig kørsel. Mange kan kun køres med firehjulstrækker. Broer som krydser vandløb er smalle og har ofte kun en kørebane. Grusvejene
i indlandet er ofte meget krogede. Når du lejer bil, så vær omhyggelig med at kontrollere hvilke veje som du må køre på med den aktuelle udlejnings bil.

Åbning af fjeldveje
De fleste fjeldveje er lukket frem til slutningen af juni på grund af våde, mudrede forhold som gør dem ufremkommelige. Også når de er åbne, er de kun fremkommelige for firehjulstrækkere. Det er altid anbefalelsesværdigt at to eller flere køretøjer rejser sammen. Inden man begiver
sig af sted på rejse i indlandet skal man være vel forberedt, og skaffe sig information om vejforholdene. Medbring altid et detaljeret vejkort.

Gennemsnitlige åbningsdatoer af fjeldveje:
Lakagígar F206 12. Juni
Fjallabaksleið nyrðri F208
Sigalda - Landmannalaugar 12. Juni 
Landmannalaugar - Eldgjá 23. Juni
 Skaftártunga - Eldgjá 4. Juni 
Fjallabaksleið syðri F210
Keldur - Hvanngil 30. Juni 
Hvanngil - Skaftártunga 30. Juni
 Landmannaleið F225
Dómadalur 15. Juni 
Emstrur F261 24. Juni 
Kjalvegur F35 Gullfoss - Hveravellir 11.
 Juni Hveravellir - Blönduvirkjun 2. Juni Sprengisandsleið F26
Hrauneyjar - Nýidalur 27. Juni Nýidalur - Bárðardalur 27. Juni 
Skagafjörður F752 3. Juli Eyjafjarðarleið F821 6. Juli Askja F88
Askja - Herðubreiðarlindir 19. Juni Askja - Dreki 20. Juni
 Öskjuvatnsvegur F894 21. Juni
Vesturdalur (Hljóðaklettar) F862 8. Juni
Kverkfjallaleið F902 19. Juni


Vores bil. Det er givet MEGET godt ud at tage en 4WD udgaver samt at vælge SCDW forsikringen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: