22. november 2015

Forloren Hare

Kom i tanke om at det var 100 år siden at jeg har lavet en Forloren Hare


Ingredienser:
  Haren:
1000 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
250 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
300 gram Bacon i tern
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
    1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
  Sovsen: 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
200 gram Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
Kulør
   
Sådan gør du:
Tag en skål, bland alt farsen sammen, tilsæt 1 æg, salt og peber. Kom lidt mel i farsen  ikke for meget) Hæld farsen ud på bordet, bland de 2 pk. bacon i tern i farsen. Rul farsen som du ønsker haren skal se ud, og tril/form den derefter med rasp. Tag de to pk. bacon i skiver, og lig dem ud over haren. Kom til sidst haren i et stort fad som er smurt ganske lidt.

Sættes i ovnen. ½ time på 225 grader C. alm. ovn. Imellem tiden skal du lave følgende.

SOVSEN: Tag en gryde og hæld 1 liter sødmælk op i, tag 100 g smør og kom ned i mælken, tænd for kogepladen og lade smørklatten smelte nede i mælken. OBS!!! Det kan nemt brænde på. Når smørret er smeltet tilsætter du salt og peber efter smag. Derefter 1 glas ribsgele og lidt sukker. Rør godt i sovsen, tilsæt meljævning og til sidst kulør.

Nu har haren været i ovnen i ½ time. Tag den ud, og hæld al den sovs som kan være hen over den.  Sæt den i ovnen igen ½ time på 160 grader C. alm. ovn.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: