12. december 2015

Læg bøgerne: "Mogens Glistrup - Bind 1 & 2" af Anne-Marie Glistrup

Der skrives om bogen nummer 1:
Mogens Glistrup rystede Danmark i sin grundvold ved jordskredsvalget i 1973. Stifteren af Fremskridstpartiet startede som en bornholmsk skatteadvokat, men med sine provokationer satte han en helt ny standard i dansk politik.

Men hvem var Mogens Glistrup egentlig? "Fra Bornholm til Folketinget" dækker årene 1926-1973 og fortæller for første gang hele historien om hans liv fra barndommen og frem til indtogtet på Christiansborg.

"Mogens Glistrup. Fra Bornholm til Folketinget" er det første af to bind om Mogens Glistrup. Erindringerne er skrevet af Anne-Marie Glistrup, der er historiker og ældste datter af Lene og Mogens Glistrup, hvilket gør at vi kommer ind på livet af den livsglade mand både som politiker og som privatperson.


Man kan have mange meninger om Mogens Glistrup, men ét er sikkert: Han fik enorm indflydelse på dansk politik, da han stiftede Fremskridtspartiet og opnåede stor popularitet på ingen tid.

 "Mogens Glistrup Bind 2" rummer årene 1973 til 2008, hvor han gik bort. Bogen leverer et stykke Danmarkshistorie på godt og ondt.

Jeg synes at Anne-Marie Glistrup med sine mindst to kasketter på i bøgerne, både med historikerens og med datterens, er kommet mere end godt i mål. Det er to meget spændende bøger, som er værd at læse.

Billedet er fra første bog og viser Glistrup efter sit "præ" og man ser også Simon Spies på billedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: