3. november 2016

Hákarl og Brennivín

Brennivín ( Islandsk udtale: [ prɛnːɪvin ] ) er en klar, usødet snaps. 
Det er en populær islandsk spiritus og specielle lejlighed alkohol skud, og den traditionelle drik for midvinter fest af Þorrablót . Det er lavet af fermenteret korn eller kartoffel mask og krydret med kommen , og af denne grund kan betragtes som en akvavit. Brennivín har en unik og karakteristisk smag ligner vodka eller skandinavisk akvavit . Det er typisk aftappet på 37,5 eller 40 % ABV ( 75 eller 80 bevis ).
En dejlig sommer snaps. Drik den til din æggemad.
Jeg smagte den på Island sammen med Hákarl

Hákarl (eller kæstur hákarl også kaldet surhaj) er en islandsk madret.
Retten fremstilles af grønlandshaj eller brugde, der konserveres ved en særlig
fermenteringsproces, hvor hajkødet skæres i mindre stykker for herefter at
blive gravet ned i 6-7 uger (om sommeren) eller 2-3 måneder om vinteren.
Dernæst hænges hajkødet til tørre i 2-4 måneder.

Hákarl har en meget speciel ammoniaklugt og fiskesmag og kan sammenlignes med meget stærke oste.
Hákarl spises som en den af buffét'en Þorramatur, et udvalg af islandske retter, der serveras på Þorrablót om vinteren. Hákarl kan dog købes i butikker på Island hele året rundt.

Hákarl er af flere beskrevet som det værste de nogensinde har spist.[

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: