10. juli 2015

Island rundt i 10 dage - Lidt om hvad vi skal igennem

Årets valg af sommerferie blev en 10 dags bil rundt på Island. 


Reykjavik
·        Reykjavik betyder den rygende bugt – eller røgvigen.
·        Verdens ældste parlament Thingvellir finder I på Island. Her samledes i fordums tid de islandske vikinger.
·        I byens centrum ligger Tjörnin, som er en af Islands største ynglepladser for vandfugle.
·        Den sagnomspundne Snæfellsnes-gletsjer er også kendt som det sted, Jules Verne valgte at starte sin ’Rejsen til Jordens indre’.

Toldregler


Told- og afgiftsfri indførsel


Til Island

Kommer du til Island som turist må du toldfrit indføre følgende:

1 liter spiritus og 1 liter vin og 6 liter øl

eller

3 liter vin og 6 liter øl

eller

1 liter spiritus og 9 liter øl

eller

1,5 liter vin og 9 liter øl

eller
12 liter øl

Drikkevarer med en alkoholprocent på over 21%, regnes for værende spiritus. Drikkevarer med en alkoholprocent på under 21%, regnes for værende vin.
200 cigaretter eller 250 g af andre tobaksvarer

Du skal være mindst 20 år for at indføre alkohol og mindst 18 år for at indføre tobak.

Du må indføre op til 3 kg madvarer og/eller slik til en værdi af ISK 25.000. Du må ikke indføre kød, mælkeprodukter eller friske æg.

Værdien af de varer, du har købt i udlandet og indfører til Island, må omregnet i islandsk valuta ikke overstige ISK 88.000


Se også: www.tollur.is


Vulkan Rejsers miniparlør
Já (jao) = Ja, Nej = Nej
Góðan daginn (gåothan dajin) = God dag
Gott kvöld (gått kvölt)) = God aften
Bless = Farvel
Bjór (bjåor) = Øl, Brennivin = Brændevin
Stelpa = Flicka, Strákur (straukur) = Dreng
Hestur = Hest
Tölt = Tölt, Stökk = Galop, Skeið = Pasgang
Jökull (jökutl) = Gletsjer, Eldfjall (eldfjatl) = Vulkan
Takk fyrir (tahkk firir) = Mange tak

Velkominn = Velkommen

Vulkaner der skaber liv
Da Island ligger på den atlantiske højderyg er det et "hot spot" af vulkansk og geotermisk aktivitet: De 30 "efter-istidsvulkaner", har været i udbrud i løbet af de sidste to århundrede, og følgen er at naturopvarmet vand forsyner en stor del af befolkningen med billig og forureningsfri opvarmning. De mange elve udnyttes ligeledes til at fremstille billig elektricitet ved brug af vandkraftværker.


Sproget
Island blev invaderet af nordboere i det 9. århundrede – og traditionelt betragtes Ingólfur Arnarson der var en norsk viking, som den første permanente beboer, der gjorde stedet hvor Reykjavík nu ligger til sit hjem. Islændinge taler stadigvæk vikingernes originale sprog, og selvom moderne islandsk har undergået ændringer i udtale og i ordforråd, er Island alene om at opretholde en anden national tradition, nemlig at anvende faderens navn i stedet for efternavn. En islændings fornavn efterfølges af hans eller hendes fars fornavn og tilnavnet -son eller dóttir, f.eks. Guðrún Pétursdóttir (Guðrún, datter af Pétur). Familiemedlemmer kan derfor have mange forskellige “efternavne“, hvilket sommetider forvirrer udlændinge!


Historien
I året 930, stiftede islandske "landnamsmænd" et af verdens første demokratiske styrelser. Den gamle unionstid, der beskrives i de klassiske islandske sagaer, varede indtil 1262 hvor Island mistede sin selvstændighed, og i 1944 blev den nuværende republik stiftet. Landet ledes af Altinget (parlamentet), hvis 63 medlemmer vælges hvert fjerde år. Der afholdes ligeledes præsidentvalg hvert fjerde år. Den nuværende præsident Ólafur Ragnar Grímsson, blev valgt i juni 1996 som efterfølger for Vigdís Finnbogadóttir, og blev genvalgt i juni 2000, 2004, 2008 og 2012. Statsoverhovedet i Island deltager ikke i den daglige politiske debat.
Flag
Blåt met et rødt kors med et hvidt omrids. Farverne er symbolske for Island: rød står for vulkanernes ild, hvid for sneen og gletjerne, og blå for himlen over os.
Hovedstad
Reykjavík. De største kommuner er Reykjavík* (120.000), Kópavogur* (32.000), Hafnarfjördur* (27.000), Akureyri (18.000); Reykjanesbær (14.000). *byer i hovedstadsområdet.
Gletsjere
Gletsjere dækker 11.922 km2 af Islands overflade. Island er hjemsted for Vatnajökull Nationalpark, den største nationalpark i Europa.

Valuta

Valuta "købes" lokalt. Vi brugte det stort set ikke. Det var mest lidt 100 kr til toiletbesøg.
Min egen hurtige omregning af valuta er:  Fjern 2 nuller på tallet og gang det så med 5 :-)


Fakta om Island sammenlignet om Danmark.


Island

Island
Areal, km2 103.000
Indbyggere 311.396 (2007)
Befolkningstæthed 3.023,3 (pr. km2)
Hovedstad Reykjavik
Største by Reykjavik
Tidszone (vinter) 0
Tidszone (sommer) 0
Sprog islandsk
Valuta Islandsk kr¢na (ISK)
Kontinent Europa

Danmark

Danmark
Areal, km2 43.094
Indbyggere 5.475.791 (2008)
Befolkningstæthed 127,0 (pr. km2)
Hovedstad København
Største by København
Tidszone (vinter) 1
Tidszone (sommer) 2
Sprog dansk
Valuta Krone (DKK)
Kontinent Europa



Nu kommer der den rejsebeskrivelse vi havde fået udleveret:

Island rundt
10 nætter


I følger “ringvejen” – rigsvej 1, som går hele Island rundt. Langs vejen passerer I mange af den islandske naturs ekstreme, smukke og fascinerende seværdigheder. I kører over højd- edrag, gennem lavafelter og frodige landbrugsbygder, langs eventyrlige kyststrækninger og fjorde med enorme bjerge og gletsjere, som tårner sig op i horisonten. Lad jer forføres af Islands konstant omvekslende landskab og natur.








Beskrivelse dag for dag

DAG 1: Ankomst til Island – Den Blå Lagune – Reykjavík | ca. 50 km
Flytider fremgår af jeres flybilletter (e-tickets).

Velkommen til Island. Når I har passeret tolden går I til den pågældende Car Rental Desk, Avis el- ler Europcar (gælder også Rás) som ligger lige til venstre for jer. Her afleverer I jeres voucher til billeje og henter nøglerne til bilen.

En god start på jeres Islandsbesøg er at tage en tur til den berømte Blå Lagune og få et afslap- pende bad. Lagunen ligger som en oase midt i et lavafelt på vejen mellem Keflavíks lufthavn
og Reykjavík. Fra lufthavnen kører I i retning mod Reykjavík ad vej nr. 41, hvorfra i kort efter drejer til højre ind på vej nr. 43, og der finder I den Blå Lagune. Den Blå Lagune er et friluftsbad, som får sit vand direkte fra geotermiske kilder med en dybde på 2000 meter, og vandet holder
en varm og indbydende temperatur på 36-39° året rundt. På pladsen finder I også en indendørs lagune og en geotermisk sauna.

Efter det velgørende bad kører I (vej 41) til jeres hotel i Reykajvík og tjekker ind. Dagen/aftnen (afhængigt af hvilket fly I ankommer med) tilbringer I i Reykjavík. Se hotelbeskrivelsen for den nøjagtige hoteladresse.


DAG 2: Selfoss - Thingvellir - Gullfoss - Geysir - Skáholt - Selfoss | ca. 210 km

Denne dag passerer I nogle af de mest interessante og berømte seværdigheder i Island. I kører først nordøst ud af Reykjavik og vælger derefter at køre ad vej nr. 36 mod det første stop på ruten, Thingvellirs Nationalpark, et område som både er historisk interessant og har en fasciner- ende geologi. Her samledes det islandske Alting, verden ældste folketing, allerede på 900-tallet. Island ligger midt på sprækken mellem de europæiske og amerikanske kontinentalplader, og i Thingvellir fremtræder den forkastning, der opstår, når de to kontinenter langsomt flytter sig, særlig tydeligt. Yderligere information om nationalparken kan fås hos Visitors Center som ligger tæt på forkastningssprækken Almannagjá. Vi anbefaler, at I tager en gåtur i Almannagjá-sprækken og ned til pladsen hvor det islandske folketing blev grundlagt.

Efter besøget kan i forsætte ad vej nr. 365 i retning mod Laugurvatn. Denne vej er en grusvej og er normalt lukket frem til forår (hvis vejen er lukket er et skilt opsat). Hvis I i stedet foretræk- ker en asfaltvej, så vælg vej nr. 36 og fortsæt efterfølgende på vej nr. 35 og nr. 37 til Laugurvatn. I fortsætter mod det verdensberømte geotermiske område Geysir, hvor Strokkur findes, Islands mest aktive gejser, med regelmæssige udbrud hvert 5. minut, så I får flere chancer for at opleve kildens udbrud, hvor en majestætisk vandkaskade kastes op mod himlen. I kan vandre rundt mel- lem de boblende mudderhuller og de dampende underjordiske kilder og fornemme jordens indre kræfter lige under fødderne. Her ligger også både kiosk/cafeteria med enklere måltider og en restaurant på                        Hotel Geysir med à la carte og frokostbuffet.

Lige i nærheden af Geysirområdet finder I det majestætiske Gullfoss, det “gyldne” vandfald, det måske mest kendte af Islands mange vandfald. Vandfaldet har to etaper og det er muligt at komme helt tæt på de enorme vandmasser, som kaster sig over kanten og ned i ravinen. På vej


sydpå kan i tage vej nr. 35/31. Vi anbefaler at I besøger Fridheimar, en stor økologisk tomatplan- tage. Her ligger en lille butik samt en god frokostrestaurant. På området ligger også et hesteop- dræt og en hestefremvisning. Se friheimar.is

Fortsæt sydpå (vej 31) og besøg den historisk interessante plads Skáholt, som under mange århun- dreder var biskoppens residens på det sydlige Island, og sandsynligvis det mest betydningsfulde kulturcentrum i Island. I dag finder I der en smuk, moderne kirke. Efter det fortsætter I på vej nr.
35, som efterfølgende overgår til vej nr. 1, som går langs med kystlinjen østpå mod jeres overnat- ning i området omkring Selfoss. Se hotelbeskrivelsen for den nøjagtige hoteladresse.

DAG 3: Selfoss - Vík – Kirkjubæjarklaustur | ca. 260 km

I dag fortsætter I østpå ad vej nr. 1 og passerer Hella (fra vejen ser I den berømte og imponer- ende vulkan Hekla 1491 m.) samt Hvollsvöllur. På jeres vej langs sydkysten passerer I vandfaldene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to ophold I ikke bør gå glip af. Ved Seljalandsfoss kan I bevæge jer ind bag vandfaldet (vær opmærksomme, stenene er altid våde og meget glatte). Indenfor gåaf- stand ligger vandfaldet Gljufrabui. Vandfaldet omgives af en ekstra mystik eftersom det ligger inde i en grotte. Gå ikke glip af dette! Fortsæt sydpå, i nærheden af Seljalandsfoss, på vej mod Skógar, ligger Eyjafjallajökull Eurups Visitor Centre. Et museum om vulkanudbruddet i 2010.

Ved Skógar finder I også et interessant museum, som præsenterer fortidens Island, og som de- finitivt er et besøg værd. Ca. 5 km øst for Skógar kan i lave en afstikker, via vej nr. 221, ind til gletsjeren Solheimajökull (er en del af Myrdalsjökull). Grusvejen er lidt krævende, men er mulig at køre med en almindelig bil hvis man kører forsigtigt. Hvis I har tid kan I under eftermiddagen og aftenen køre til de smukke klipper ved naturreservatet Dyrhólaey (nr. 218) - hvor havets kant møder en vulkansk sandslette. Her yngler tusindvis af havfugle, bl.a. den berømte lunde. Lunden kan ses frem til midten af august, hvorefter de forsvinder ud på havet, men Dyrhólaey er abso- lut et besøg værd også uden lunderne. Bemærk at fugleklippen er lukket under klækkeperioden (frem til 26. juni). Fuglene forlader oftest klipperne fra midten af august. Pladsen er dog et besøg værd også uden fugle.

De sorte sandstrande på sydkysten er berømte og man kan tage en gåtur langs med dem i den lille by Vík eller i Reynishverfi (vej nr. 215). Obs! Vær forsigtige når I går på stranden, der er meget stærk strøm, især ved Reynishverfi, store bølger kan overraske den som er uopmærksom!

Fra Vík kører I over en slette af sort sand, Mýrdalssandur, og passerer derefter det golde lavafelt Eldhraun (lava af ild), som blev dannet under et enormt vulkanudbrud I 1783, og derefter kom- mer I til samfundet Kirkjubæjarklaustur. Her ligger vandfaldet Systrafoss og søen Systravatn. I nærheden ligger også Kirkjugólf (kirkegulv), en naturlig stenbelægning af basalt. Dette består af basaltsøjler i jorden, hvor kun toppen er synlig, og som navnet indikerer, ser det ud et stenbelagt kirkegulv. I overnatter i området omkring Kirkjubæjarklaustur. Se hotelbeskrivelsen for den nøjag- tige hoteladresse.

DAG 4: Kirkjubæjarklaustur – Skaftafell - Höfn | ca. 240 km

I fortsætter østpå ad vej nr. 1. På jeres vej østpå er det definitivt værd at gøre ophold ved den gamle bondegård og kapellet i Núpsstaður. Ved Skeidarársandur, ser I under Vatnajökulls isover- flade sporene efter vulkanudbrud, som har forsaget gletsjerflode, som har skyllet alting væk på sin vej. Fortsæt derefter til Skaftafell, et naturreservat siden 1968, og et af Islands smukkeste steder. Området ligger ved foden af gletsjeren Vatnajökull, Islands og Europas største gletsjer. Her kan I vælge mellem mange forskellige vandrestier og besøge det smukke vandfald Svartifoss. Kort og forslag på passende vandrestier, samt information om området, finder I hos national-


parkens informationscenter. Hvis I skal vandre anbefaler vi at I først gør stop ved centeret og får aktuelle anbefalinger. Ca. 25 km øst for Skaftafell har I mulighed for at tage på en eventyrlig ud- flugt til fugleklippen Ingólfshöfði. En traktor kører jer fra Fagurhólsmyri over et lavt vandområde til en tidligere ø, hvor Islands første bosætter tilbragte sin første vinter i sit nye hjemland. Obs! Denne udflugt tager t/r ca. 3 timer og hvis I tager på den, er I nødt til at skære ned på de øvrige besøg i jeres program.

Hvis I fortsætter østpå nogle kilometer ad vej nr. 1, kommer I til den berømte gletsjertunge Jökulsárlón ved Vatnajökulls fod. Her flyder isbjerge, som har revet sig løs fra gletsjeren, rundt, og hele udsigten er eventyrlig. I har mulighed for at komme på en kortere bådtur ud på gletsjer- lagunen mellem isbjergene (mod en afgift). (Turene er mulige fra 15/5-15/9,                                                                        fra kl. 09.00-
18.00.) I overnatter i området omkring byen Höfn eller i nærheden. Se hotelbeskrivelsen for den nøjagtige hoteladresse.

DAG 5: Höfn – Egilsstaðir | ca. 270 km

Rejsen fortsætter nordpå langs de østlige fjorde med sine små fiskerbyer og stejle skråninger. Inden I kører gennem tunnelen gennem passagen ved Almannaskarð, kan I følge vejen til højre og gøre et lille ophold ved Stokksnes, som har et interessant fugleliv, og hvor I har mulighed for at se sæler. På vej nordpå langs kystlinjen, får I flere muligheder for at besøge smukke stande, pas- sende for korte gåture. Senere passerer I byerne Djúpivogur og Breiðdalsvík. Ved Stöðvarfjörður kan I besøge en kendt udstilling af sten fra Island, Stone Collection of Petra. En kvinde i byen har samlet sten siden hun var et lille barn, og har en meget stor samling af sjældne sten og mineral- er.

Efter Stödvarfjördur, kommer I til den dybe fjord Fáskrúdsfjördur og derfra tager I tunnelen til Reydarfjördur. Egilsstaðir er det østlige Islands største by og den ligger ved søen Lögurinn. Hvis I vælger at køre rundt om søen ad vej nr. 931, vil I passere Islands største skov i Hallormsstaður og det hus som tidligere tilhørte den islandske forfatter Gunnar Gunnarsson i byen Skriðuklaustur.
I middelalderen lå her også et kloster og I kan få information og guidning i Skriðuklaustur. På vestsiden af søen finder I et af Islands højeste vandfald, Hengifoss, en gåtur t/r på ca. 2 timer. Et andet alternativ (i stedet for at køre søen rundt), er at køre ned til Seydisfjördur, som regnes for at være en af de mest imponerende islandske fjorde, og den har en charmerende by. I overnatter i området omkring Egilsstaðir. Se hotelbeskrivelsen for den nøjagtige hoteladresse.

DAG 6: Egilsstaðir – Mývatn | ca. 230 km

Om morgenen kører I ad vej nr. 1 gennem højlandets øde ørkenlandskab, i retning mod Mývatn. I kan lave en kort afstikker til gården Möðrudalur, en af de mest isolerede i Island, hvor det ligger en indbydende gammeldags café. Hvis I laver en afstikker til Möðrudalur, så kør tilbage samme vej som I kom, til vej nr. 1, i retning mod Myvatn. Her kan I selv vælge hvilken rute I ønsker at følge sydpå. Hvis I vil til Asbyrgi og rundt på Tjörnes-halvøen, kører I ad vej nr. 864 til Dettifoss. Hvis I bare vil besøge Dettifoss og derefter køre direkte mod Mývatn, vælger I vej nr. 862, og den er nu for tiden asfalteret frem til vandfaldet Dettifoss. Vej nr. 864 er lidt dårligere men på den anden sider er Ásbyrgi og Húsavik uden tvivl værd at besøge. Senere drejer I af nordpå, til det mægtige vandfald Dettifoss, som er Islands mest kraftfulde vandfald. Faldhøjden er på imponerende 44 meter og vandmasserne afgiver et meget imponerende drøn!

Hvis I vælger det sidste alternativ, fortsætter I til Ásbyrgi, en hesteskoformet forkastning, som ifølge sagnet er et hovaftryk fra Odins ottebenede hest, Sleipner. Derefter fortsætter I langs den smukke kystlinje på halvøen Tjörnes til I kommer til den charmerende fiskerby Húsavík. Húsavík er blevet centrum for hvalsafari i Island og der tilbydes flere 3-timers-ture pr. dag. (North Sailing tlf. nr.: 464 7272). I overnatter i området omkring Myvatn. Se hotelbeskrivelsen for den nøjagtige hoteladresse.


DAG 7: Mývatn - Akureyri| ca. 150 km

Dagen tilbringes i området omkring søen Mývatn, som er et af Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formationer, geotermisk aktivitet og så selve søen, med sin vari- ationsrige flora og fauna. Der ligger en turistinformation i Reykjahlíð, som kan være behjælpelig med kort og forslag på passende vandreruter, samt yderligere information om området. Hvis I skal vandre, anbefaler vi at I først besøger informationscentret og får aktuelle anbefalinger.

I kan besøge de forvredne lavaformationer ved Dimmuborgir, og udforske kraterne ved Skútus- taðir. I kan også besøge det fantastiske Námaskarð, et vulkansk område hvor sulfatgasser og dampe strømmer op af jorden, samt vulkanen Krafla (vej nr. 863). En 2-timers vandring fører jer til den vulkanske sprække Leirhnjúkur, hvor der fandt vulkanudbrud sted, så sent som i 1984.
I området finder I også et naturligt friluftsbad, som minder om Den Blå Lagune, og er et besøg værd for den, der søger afslapning efter nogle dages strabadser. Fra Mývatn kører I nordpå mod Akureyri og passerer det meget smukke vandfald Goðafoss. Senere kommer I til Akureyri, Islands næststørste by. Overnatning i Akureyri. Se hotelbeskrivelsen for den nøjagtige hoteladresse.

DAG 8: Akureyri – Siglufjördur - Varmahlíð | ca. 200 km

Akureyri er en hyggelig by med en flot moderne kirke, en interessant botanisk have, butikker, caféer og et stort friluftsbad. Fra Akureyri følger I vej 82 til Dalvík og Olafsfjördur. I kører gen- nem en tunnel og kommer frem til Siglufjördur, en smuk, lille by i det nordlige Island, som under starten af 1900-tallet voksede frem som et fiskericentrum. Turen fortsætter videre til Skagafjör- dur, et område som er kendt for sit fine hesteopdræt.

Der er også to andre pladser i Skagafjördur som er historisk interessante at besøge: Den tidligere residens for biskoppen i det nordlige Island, i Hólar, og det lille fiskersamfund Hofsós. Hólar var et vigtigt kulturcentrum under middelalderen og ligger på den østre side af fjorden. Beliggende I en smuk fjelddal finder I den gamle kirke, som indehar værdifulde kunstskatte, hvilket er ualmindel- igt i Island. Hofsós blev kendt i slutningen af 1800-tallet for den havn, hvorfra mange islændinge udvandrede til den nye verden i jagten på et bedre liv. Der findes er emigrationscenter ved den gamle havn som fortæller historien. Vi anbefaler et besøg ved den gamle bondegård, Glaumbær (vej 75) og ved kirken Viðimýri. Der er mulighed for flere rideture i Skagafjördurområdet, f.eks. Hestasport (tlf. nr.: 453 83 83, www.riding.is). I overnatter i området omkring Varmahlíð. Se ho- telbeskrivelsen for den nøjagtige hoteladresse.

DAG 9: Varmahlíð – Reykjavík | ca. 300 km

I fortsætter ad vej nr. 1 i retning mod Reykjavík. Når I er kørt forbi Blönduós, kan I lave en afstik- ker til Borgarvirki, hvor I finder interessante stenformationer som næsten ligner en fæstning. Derefter kører I over passet Holtavörðurheiði mod det sydvestlige Island. Lige inden I kommer til Bífröst kan I stoppe ved vulkankrateret Grábrók og vandre op til toppen, hvor I har en helt fantas- tisk udsigt over Borgarfkjördurområdet. Når I har passeret Borgarnes drejer I østpå ad vej nr. 50. Denne vej fører jer til Islands største område med varme kilder, Deildartunguhver, som er Islands mest kraftfulde varmvandskilde, og byen Reykholt, hvor den store islandske skjald Snorre Stur- lason levede og blev dræbt under 1200-talet. I finder en udstilling om ham i Snorrastofa (åbent dagligt 1/5-30/9 kl. 10.00-18.00), i samme bygning som den nye kirke, og ved siden af den, kan man se det varme bad, som er bevaret fra hans samtid.

Ca. 20 km vest for Reykholt ligger et utrolig smukt vandfald, Hraunfossar, som er en af det vestlige Islands største seværdigheder. Her vælter klart kildevand ud fra et lavafelt og løber ned i floden Hvítá. Et stenkast op mod strømmen finder I Barnafoss, ”børnenes vandfald”, som ifølge


sagnet fik sit navn efter at to børn var druknet i dets vandmasser. I fortsætter efterfølgende ad vej nr. 50 tilbage til Borgarnes, hvor der ligger et nyåbnet bosætningsmuseum, som kan være et stop værd. Det sidste stykke mod Reykjavík er der to veje at vælge mellem. Enten kører I under havet i en tunnelen gennem Hvalfjörður, eller også vælger I den længere strækning, langs den smukke fjord Hvalfjörður (Hvalfjorden). Ved Hvalfjörður (hvalfjorden) lå en vigtig amerikansk flådestation under 2. Verdenskrig. Aftenen tilbringes i Reykjavík, tag chancen og besøg en af de mange gode restauranter i Reykjavík. I overnatter i Reykjavík. Se hotelbeskrivelsen for den nøjag- tige hoteladresse.


DAG 10: Udforsk hovedstaden Reykjavík

En hel dag i Reykjavík hvor I udforsker byen på egen hånd. Næsten lige meget hvor du befinder
dig i Reykjavík har du fantastisk udsigt over havet, det mægtige bjerg Esja eller andre dele af den islandske natur. Selve byen byder også på mange seværdigheder. Udførlig information om sevær- digheder i Reykjavík kan I få på turistinformationen i Reykjavík, Aðalstræti 2.


DAG 11: Hjemrejse, Reykjavík – Keflavík lufthavn | ca. 50 km

Flytider fremgår af jeres flybilletter (e-tickets). I kører fra Reykjavík til Keflavík (ca. 60 min.) og afleverer bilen i Keflavík lufthavn i forbindelse med jeres hjemrejse. Flytider fremgår af jeres flybilletter (e-tickets).

Obs! Husk at I ved hjemrejsen skal være i lufthavnen mindst 2 timer før planlagt afgangstid, samt at I skal aflevere bilen med fuld tank (så slipper I for ekstra afgifter for tankning).



Bemærk! Den oversigt over logi, som I får inden rejsen, kan adskille sig fra beskrivelserne af overnatningssteder. De overnatninger som præsenteres er tænkt som en illustration af hvilket område I bor i, men muligheden for logi i forskellige byer varierer under forskellige perioder. Se den separate oversigt over jeres overnatningssteder


Ikke det bedste vejr at starte sin ferie med...





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: