Flådens Friske Fyre.
Frit ud fra filmen har jeg forsøgt at lave noget der minder om den. Dog har jeg droppet
den madkulør som bruges i filmen samt det rå æg med skald :-)
Der er nok til mindst 6 personer i denne opskrift.
Ingredienser:
300 g bacon i
tern
1 kg oksekød i tern
2 hakkede løg
2 groft revne madæbler
250 g gulerødder i skiver
1 stor dåse tomatpuré
2 spsk. paprika
½ til 1 l bouillon
2 røde peberfrugt i ringe
300g champignon i tern
Tilbehør:
Kartoffelmos
1 kg oksekød i tern
2 hakkede løg
2 groft revne madæbler
250 g gulerødder i skiver
1 stor dåse tomatpuré
2 spsk. paprika
½ til 1 l bouillon
2 røde peberfrugt i ringe
300g champignon i tern
Tilbehør:
Kartoffelmos
Sådan laves det:
1. Brun bacon
i en gryde.
2. Brun kødet i en anden gryde.
3. Tilsæt løg, æbler, gulerødder, tomatpuré, paprika og bouillon.
4. Lad retten koge mindst 1 time.
5. Tilsæt peberfrugt og champignon.
6. Kog til kødet er mørt mindst ½ time mere.
7. Smag til med salt og peber.
Serveres med kartoffelmos
2. Brun kødet i en anden gryde.
3. Tilsæt løg, æbler, gulerødder, tomatpuré, paprika og bouillon.
4. Lad retten koge mindst 1 time.
5. Tilsæt peberfrugt og champignon.
6. Kog til kødet er mørt mindst ½ time mere.
7. Smag til med salt og peber.
Serveres med kartoffelmos
Så skal det bare simre den sidste ½ time.
God appetit. Vi så filmen imens vi spiste :-)
Film hvor retten bliver omtalt.
Der mangler en ting... Revet ost.. :o)
SvarSletBliver sagt meget tydeligt i filmen og koster "Tejn" en skideballe fra Næstkommanderende...
Helt enige ;)
SvarSletMen har lige et spørgsmål er det okse ellers grønsags bouillon ? eller begge dele ??
Begge synes jeg kan bruges. Jeg brugte selv oksebouillon
SletDen er altså lavet af hakket oksekød i filmen :-)
SvarSlet2011 til 2013 Elektroniktekniker ved Kangerlussuaq International Airport :-)
Mvh
Orla Saabye
++++
magler der ikke revetost
SvarSletMan skal ikke altid tro på det man høre el ser i en film, for i dette tilfælde, så skal i så osse putte rå æg, citron, karse, æggeskal og helt undlade gulerødder + den ret de får serveret er brun, så i skal så osse putte kulør i retten ;)
SvarSlet