26. oktober 2012

Om at lege med ild og Halloween

Silas ville gerne afholde drenge fødselsdag, så Tina og jeg gik igang.
Valget blev da der var Halloween samtidigt, at vi skulle have speciel mad, lave lamper af vinflasker samt prøve at kaste med ild.

Sådan laves en rødvins lampe:

Det kræver at det er voksne som gør det meste. Jeg har lavet det til spejder tidligere og det er sjovt at se ungerne, når man er igang...

Det bliver en rigtig flot lampe, som kan bruges til hyggebelysning.
Rens etiketten af en vinflaske. Læg den eventuelt i blød i noget varmt vand, for at opbløde limen. Når det hele er væk, snor I en bomuldstråd rundt om flasken, et par centimeter over bunden. Det er meget vigtigt, at bomuldstråden sidder stramt og tæt, og at den er snøret "lige" på flasken. Det kan betale sig at være omhyggelig her. Derefter hælder I sprit på bomuldstråden. Det gør ikke noget, at der også kommer sprit på bunden af flasken, men undgå at få sprit på flasken fra bomulden og op imod halsen af flasken. Nu sætter I ild til tråden. Imens der er flammer, drejer I flasken rundt, samtidig med at I holder bunden lidt opad, så det kun er fra tråden og ned til bunden der får varme. Lige før den sidste flamme går ud, stikker I flasken, med bunden først, ned i en spand koldt vand. På den måde kan I "skære" bunden af flasken. I skal nok regne med et par forsøg, så sørg for at have nogle ekstra flasker ved hånden. . Flasken kan nemlig krakelere, eller bunden af den færdige flaske bliver for ujævn til, at den kan stå selv.
Sæt et fyrfadslys på "bunden" og tænd det, og I har den flotteste lampe.


 Så er flaskerne klar. Sikke et arbejde at tømme dem :-)
 Så er der ild i flasken
 14 små lygtemænd....
 Lukas viser hvordan man kaster med en ildkugle
 Lidt at guffe
 Tina er ved at gøre en "hånd" klar..
Godt der findes frugtfarve...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: