13. april 2015

Rundt om Otterup Kirke

Gravstenudstilling ankommet til Fyn

Stenhuggerlaugets vandreudstilling af gravsten har taget turen fra Sct. Jørgensbjerg kirke i Roskilde til Otterup Kirke på Fyn
De danske stenhuggere samlet i Stenhuggerlauget under Dansk Byggeri, rykker nu videre ud i det danske land med en udstilling, der skal udfordre den traditionelle tankegang om netop gravsten.

Udstillingen er taget fra Roskilde til Otterup på Fyn.i Otterup. Den tæller 30 sten fra 10 udstillere, som viser nogle af de mange muligheder, der er, når man skal gøre en gravsten helt personlig. De 10 udstillere kommer fra det meste af landet, blandt andet Randers, Otterup og Hvidovre.

- Der er andet end ”standardløsningen”, når de efterladte skal træffe en beslutning om et gravminde, og derfor har kulturen omkring kirkegårde godt af at blive udfordret lidt på de kreative muligheder, siger Ole Grage, oldermand for Stenhuggerlauget, der er en fagsektion i Dansk Byggeri.

Med udstillingen håber Stenhuggerlauget, at det bliver klart for de efterladte, at fremtidens gravmonumenter skal blive til i et samarbejde mellem de efterladte og en stenhugger.

- Vi håber med udstillingen at kunne vise noget nytænkning med disse sten og skabe lidt opmærksomhed om håndværket, siger Sally Kelbøl, der er bestyrelsesmedlem i Stenhuggerlauget og har været med til at organisere udstillingen.

I modsætning til i Roskilde, hvor stenene stod hen over grave på Sct. Jørgensbjerg-kirkegården, så har stenene i Otterup fået et græsareal på kirkegården, hvor interesserede kan nærstudere værkerne.

- Med en udstilling som denne får vi også mulighed for at vise flaget, så at sige. Vi kan pege på Stenhuggerlaugets logo og sige, at det står for kvalitet, og det kan man se på disse sten, siger Sally Kelbøl.
Stenene i udstillingen tæller både større monumenter og mindre urnesten, som viser nogle af de mange muligheder de efterladte har i valget af gravsten. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Stenhuggerlaugets medlemmer og en række prominente kunstnere, som Bjørn Nørgaard og Sofie Kalkau, hvis ideer kommer til udtryk i udstillingen.
(fra avisen)



De næste billeder viser den nye afdeling, som vi er ved at lave på kirkegården: Æblehaven.
Det er lidt underligt at jeg har været med til at bestemme en ændring
på en kirkegård, som jeg aldrig vil se helt gennemført. Efter planen er det sidste færdig
om ca 75 år....










Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: