Jeg var blevet bedt om at skære et stk vildt ud.
Småkødet lavede jeg til en dyre ragout senere på aftenen
Følgende opskrift blev fulgt:
Ingredienser:
|
6-800 | g. | dyresmåkød |
30 | g. | smør |
salt | ||
peber | ||
2 | løg | |
4 | fed | hvidløg |
4 | spsk. | hvedemel |
2 | tsk. | senneps pulver |
20 | knuste enebær | |
5 | dl. | rødvin eller bouillon |
4 | laurbærblade | |
2 | kvist | timian |
salt | ||
peber | ||
500 | g. | svampe (kantareller, markchampignon eller udblødte, tørrede skovsvampe) |
2½ | dl. | piskefløde |
Dyrekødet i tern brunes godt i smørret, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber.
Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare og drys melet over og rør til det er opsuget. Hæld rødvinen på og giv det et kort opkog. Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier.
Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten under låg ved svag varme i 30 - 40 minutter til kødet er mørt.
Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten sammen med fløden.
Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.
Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare og drys melet over og rør til det er opsuget. Hæld rødvinen på og giv det et kort opkog. Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier.
Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten under låg ved svag varme i 30 - 40 minutter til kødet er mørt.
Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten sammen med fløden.
Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar