17. januar 2016

Der ordnes råvildt

Jeg var blevet bedt om at skære et stk vildt ud.


Småkødet lavede jeg til en dyre ragout senere på aftenen

Følgende opskrift blev fulgt:

Ingredienser:
6-800 g.dyresmåkød
30 g.smør
 salt
 peber
 
2 løg
4 fedhvidløg
4 spsk.hvedemel
2 tsk.senneps pulver
20 knuste enebær
5 dl.rødvin eller bouillon
4 laurbærblade
2 kvisttimian
 salt
 peber
 
500 g.svampe (kantareller, markchampignon eller udblødte, tørrede skovsvampe)
 dl.piskefløde
 


Dyrekødet i tern brunes godt i smørret, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber.

Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare og drys melet over og rør til det er opsuget. Hæld rødvinen på og giv det et kort opkog. Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier.

Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten under låg ved svag varme i 30 - 40 minutter til kødet er mørt.

Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten sammen med fløden.

Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: