4. februar 2010

Læs bogen: "Islandske Sagaer"

Men nu over til noget helt andet:. De Islandske sagaer udgør den første skriftlige overlevering om den tid, hvor de nordiske samfund blev dannet. Her er både beretninger om dramatiske stridsspørgsmål, der blev afgjort med jern og stål, om lange, farefulde sørejser og beretninger om de samfund, der levede side om side gennem mange århundreder, før Norden blev kristnet. De beskriver de Islandske bondehøvdingers liv i en tid, da det Islandske samfund blev formet under stolte og egenartede personligheders sammenstød. Der er livskundskab og en barsk humor i fortællingerne, der bygger på en mundtlig tradition.

Egils Saga og Njals Saga er, efter hvad jeg ved, blandt de kendeste sagaer og indeholder nogle af de mest spændende og udødelige fortællinger, som man i dag stadig har stor glæde af at læse. Fortællinger som alle bør kende, da de udgør grundlaget for hele vor fællesnordiske kulturelle baggrund.

Palle Lauring har skrevet en spændende introduktion (nok det bedste ved bogen) og Povl Christensen har illustretret med sine smukke og levende træsnit. Den tager noget tid at læse, da der er mange personer som bliver nævnt. Bogen har 418 sider.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: