25. august 2014

Stemmer fra Grønland og Indre Mongoliet - 2. del

Ajinai - bringer traditionel mongolsk musik ind i det 21. århundrede

Ajinai, der blev dannet i Beijing i 2009 af musikere samlet fra forskellige dele af Kina, dog hovedsageligt fra Indre Mongoliet, er dedikeret til at bringe den traditionelle Mongolske musik ind i det 21. århundrede.

Bandets rødder er plantet solidt i aner fra den mongolske slette, men musikernes unge alder og brede erfaring inden for musikken bidrager med unikke og nutidige twists til den traditionelle musik.

Ajinai bringer både liv tilbage til gamle folkeviser, som omhandler livet på sletterne, heste og kærlighed, men de komponerer også deres egen musik som mest af alt omhandler de glæder og kvaler, som man løber ind i som ung i dagens Kina og den forandring, der dagligt sker for øjnene af dem.

Sangene er sunget på Mongolsk, men de stærke følelser, Ajinai lægger i musikken, er klare nok til, at man som publikum kan gøre sig en ide om, hvad der bliver sunget om.

Det er en unik musikalsk oplevelse at se og ikke mindst høre Ajinai optræde. Deres musik formår at bringe dets lyttere på en eventyrlig rejse til fjerne verdensstrøg samtidig med, at man ikke helt kan sidde stille på stole, når først de går igang. 
 Gruppens musik er ledt af morin khuur, også kaldet 'hestehoved' violin, som er det mest centrale instrument indenfor mongolsk musik og symbolet på det mongolske folk. Et andet element i musikken er khoomei, den særprægede strubesang, der består af simultant sunget over- og undertoner.










Bemærk at der kun er 2 strenge


I takt med at koncerten gik, følte man mere og mere at man kunne se de Mongolske græsmarker, mærke
naturens skønhed samt hestenes galopering hen over stepperne.

Tak for en utrolig spændende aften
Hugjiltu, (vocals, hoomei, multi-instrumentalist)
Aoergula (vocals, hoomei)
Qiu Weiming (bass, backing vocals)
Buren Bayar (drums, percussion)
Zhi Wei (guitar)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: