27. april 2017

Kål er sundt

Lev sundt med kål

Fandt nedenstående på Sønderjydsk Kål's hjemmeside.  De har mange gode produkter:

Grøntsager er en vigtig ingrediens, der giver smag og variation i sund kost.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi spiser 600 g grøntsager og frugt hver dag - men vi spiser blot 400 g, så der er plads til meget mere.

Kål er sundt
Grove grøntsager indeholder 2-6 g kostfibre pr. 100 g. Sønderjydsk Kål ligger i den høje ende af skalaen med 6 g fibre pr. 100 g i grønkål og 4 g fibre pr. 100 g i hvidkål.
Kostfibre giver arbejde til maven og en god mæthedsfornemmelse. Det medvirker til, at vi ikke spiser for meget, og det giver meget næring for små penge.

Spis flere grove grøntsager
Du bliver sundere af grove grøntsager. Mangegrove grøntsager kræver mere tilberedning end fine grøntsager. Sønderjydsk Kål gør grønkål og hvidkål lettere at tilberede - hele året. Prøv at tilberede grove grøntsager på flere måder - det giver appetit på nye oplevelser.

Vitaminerne bevares i frosne grøntsager
Frosne grøntsager indeholder mange vitaminer, og de kan være sundere end halv-visne ”friske” grøntsager. Grøntsager mister ikke vitaminer, mens de ligger på frost, men så længe de ligger på køl, mister de lidt hver dag. Det er fint at veksle imellem friske og frosne grøntsager.

Der er K-vitamin i kål
Der er mange K-vitaminer i grønkål, og K-vitamin er nødvendigt for at blodet kan størkne. Der gælder dog særlige forhold for patienter, der er i behandling med AK-medicin (Marevan og Marcoumar). Som udgangspunkt er det vigtigt, at de får samme mængde K-vitamin hver dag.

Nitrat i grøntsager
Når du bruger grønkål og andre nitratholdige grøntsager i køkkenet, skal du være ekstra omhyggelig ved nedkøling, opbevaring og genopvarmning af maden. Hvis du tilbereder en stor portion mad, bør du tage den portion, der skal gemmes, og sætte den hurtigt i køleskabet. Ved genopvarmning skal du sørge for, at retten er ordentligt gennemvarmet.
På den måde undgår du, at nitrat udvikles til nitrit.

Kål giver ikke luft i maven
Kål giver ikke mere luft i maven end andre fiberholdige grøntsager. Hvis du spiser en stor portion kål eller andre grove grøntsager en sjælden gang, kan det give luft i maven, fordi maven er uvant med kålen. Hvis du jævnligt spiser grønkål og hvidkål, giver det ikke problemer.


Sønderjydsk Kål · Hirsevej 19 · DK-6100 Haderslev · www.soenderjydsk-kaal.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: