Efter at jeg i april skrev om den sæl som blev "ordnet" har nogle spurt om hvordan man laver Suaussat.
Her er en opskrift som jeg har brugt:
Ingredienser:
1 kg. sæl eller 1 kg. hval kød eller 1 kg. fårekød (fisk kan også bruges)
3 l. vand
2 porrer
1 løg
3 gulerødder
1 selleri
1 kg. kartofler (skrællet i tykke skiver)
100g. byggryn eller grødris
peber/salt
Smid det hele i en stor gryde og lad det hele koge langsom til kødet er mørt.
Hvis suppen skummer, så fjern skummet hyppigt!
(NB: Hvis der benyttes sælkød, skal der luftes ekstra ud i køkkenet)
Hvorfor nu dette her ? Dette er en samling af oplevelser, tanker ud i natten, tanker fra mine ture i Grønland med mere. Kort sagt: en masse sludder til eftertiden.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Sikke en sommer. Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG:
-
Vi elsker at se én af de gamle danske film. Valget gik en aften på: Flådens Friske Fyre . Frit ud fra filmen har jeg forsøgt at lave nog...
-
Jeg må nok sige at jeg er blevet fan af "Live fra Bremen". Da de lavede deres sommerafslutning, var Rasmus Botoft deres gæst. Je...
-
Et pust fra min ungdom. I midten af 80'erne arbejdede jeg sammen med nogle gutter omkring mobil diskotek samt live-lyd. Georgs Bureau bl...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar