29. september 2009

Hvad er der i Suaussat (Grønlandsk suppe)

Efter at jeg i april skrev om den sæl som blev "ordnet" har nogle spurt om hvordan man laver Suaussat.

Her er en opskrift som jeg har brugt:

Ingredienser:

1 kg. sæl eller 1 kg. hval kød eller 1 kg. fårekød (fisk kan også bruges)
3 l. vand
2 porrer

1 løg
3 gulerødder
1 selleri
1 kg. kartofler (skrællet i tykke skiver)
100g. byggryn eller grødris

peber/salt

Smid det hele i en stor gryde og lad det hele koge langsom til kødet er mørt.
Hvis suppen skummer, så fjern skummet hyppigt!
(NB: Hvis der benyttes sælkød, skal der luftes ekstra ud i køkkenet)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: