25. juli 2010

Sådan laves bulgarsk "Shopska salat"

Denne salat er Bulgariens mest traditionelle ret. Den smager pragtfuldt med de solmodne tomater.

Ingredienser: (ca. 4 portioner)

4-8 tomater, helst stilktomater så de smager af noget...

1-2 skrællede agurker

1 grøn peber (grøn chili) (kan udelades)

eller lidt røde syltede pebre (kan udelades)

2 spiseskefulde frisk hakket persille

2 spiseskefulde hakket løg eller forårsløg (kan udelades)

250 gr feta ost

salt, eddike og olie


Tilberedning:

Skær tomater og skrællede agurker i små stykker, helst firkantede. Bland med løg, persille og peberfrugt, en smule eddike og olie, efter smag. Portionsanrettes. Riv fetaosten hen over. Pynt med 2-3 sorte oliven og en lille dusk grønt. Blev brugt som forret til stort set alle retter vi fik i Bulgarien.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: