Nessebar gør selv meget ud af at bevare sin middelalderlige atmosfære, sine historiske bygninger og sin plads på UNESCOs verdensarvsliste. Dog vil man opdage, at mange bygninger her er relativt nybyggede, men holdt i den gamle stil.
Byen er bygget på en lille ø, der ikke er større end 800 gange 300 meter. Men på dette beskedne areal blev byen grundlagt af trakerne cirka 3.000 år f. kr. De fik selskab af grækerne ca 500 f.Kr og siden kom romere, byzantinere, tyrkere, venezianere og en række andre folkeslag og sloges om byens herredømme. Alle efterlod de sig arkitektoniske spor, selv om venezianerne er mest kendt for at have nedbrændt basilikaen frem for at have bidraget mere konstruktivt til bybilledet.
Frem til begyndelsen af nittenhundredtallet levede man mest af handel, både som udskibningshavn for indlandets produkter og som omlastningshavne for gods fra andre byer omkring Sortehavet. Nessebar kræver lidt tid og opmærksomhed. Man må trisse lidt omkring i de trange gyder og besøge nogle af de gamle kirker og eventuelt slå sig ned med noget koldt at drikke ved ruinerne af basilikaen, før man begynder at få en ide om stedets personlighed. Forsøg at lægge mærke til detaljer, murværket på St. Stefanskirken, indergården på det Etnografiske museum eller de lidt groft tilhuggede træarbejder på de ældre huses øverste etage. Disse huse er i øvrigt typiske for Nessebar. Stueetagen blev bygget i sten mens overetagen blev bygget i træ, der delvis stikker ud over stenetagen. På den måde fik man mest mulig plads at bo på uden at gaderne blev for smalle. Men Nessebars måske største attraktion er selve dens afslappede stemning. Her er meget mere roligt end det festglade Sunny Beach, som ligger et par kilometer nordpå.
Fra én af de ca 41 kirker som er i byen.
Vindruere hænger rundt om i byen.
De smalle gader/gyder
Sten for neden og træ for oven.
Den ældste kirke. Bygget i år 400 efter kristi.
Vi valgte at bruge en del af vores udflugt på at spise frokost.
Friske grøntsager vendt på pande.
En steak med spinat, forårsløg samt blåskimmeloste sovs.
Blæksprutte ringe til Lukas og Lea.
Lea mener det er den bedste "dip", hun nogensinde har smagt.
Grillet lam til Tina
Silas valgte et "lille" Grillspyd. Vi andre måtte hjælp ham med at spise det.
Lidt fra de mange kirker
Lidt kirkekunst
Lea med Sunny Beach i baggrunden.
Vi var MEGET glade for at vi valgte Albena Beach istedet.
På vejen fra Albena via Varna til Nessebar så vi utrolig mange solsikkemarker.
Jeg har fundet ud af at der findes 5 forskellige sorter. Solsikker peger samme vej alle sammen.
Jeg har ligeledes fundet ud af at de starter med at pege mod øst for senere på året at pege imod syd.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar