5. november 2011

Store Bordeaux-vine kom til Otterup

Store Bordeaux-vine kom til Otterup

4/11 var en speciel aften. Bielers Gourmet, Kjær og Sommerfeldt og ikke
mindst Erik Larsen (vinsamler), havde givet mulighed for at prøve noget ekseptionelt.
6 retter mad med 6 forskellige vine og ikke nogle helt almindelige vine.

Så er vi klar til at gå til bords

En lille amuse bestående af confit af andelår + en lakse roulade.
Champagne fra Nicolas Feuilatte Reserve.

Kammuslinger m/selleri, æble og hasselnødder
Hvidvin, Frankrig Bourgogne, Saint Aubin, Hubert Lamy - 1. cru, Les Frionnés 2006
 Drue: Chardonnay


Brisler m/svampepuré, rugbrødstuile, syltede perleløg og brødkarse
Rødvin: Ch. d'Issan 3. cru Margaux 1989.

Dyrefilet m/smørsauteret rosenkål og bær
Rødvin: Ch. Gruaud-Larose 2. cru Saint-Julien 1985
Info: Slottets våbenskjold bærer inskribtionen "Le Roy de Vins, le Vin des Rois" -
Vinens konge, kongernes vin.
En vin af royal kaliber.


Rødvinsbraseret lammeskank m/kartoffel-soufflé
Rødvin: Ch. Mouton-Rotschild 1.cru Paulliac 1985
Info: I 1992 var det den danske kunstner Per Kirkeby, der tegnede etiketten.

Udvidet ostebord


Vin: Sauternes - Ch. Rabaud-Promis 1. cru Bommés Sauternes 1995

3 sjældne vine fra Erik Larsens vinkælder.
Fra venstre koster de 700, 1.100 samt 2.500 kr pr. flaske.

Malene fra Kjær & Sommerfeldt nyder maden

Ulrik, Malene samt Erik.

Tak for en spændende aften.
Prisen for denne aften: 995,- pr person.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: