Store Bordeaux-vine kom til Otterup
4/11 var en speciel aften. Bielers Gourmet, Kjær og Sommerfeldt og ikke
mindst Erik Larsen (vinsamler), havde givet mulighed for at prøve noget ekseptionelt.
6 retter mad med 6 forskellige vine og ikke nogle helt almindelige vine.
Så er vi klar til at gå til bords
En lille amuse bestående af confit af andelår + en lakse roulade.
Champagne fra Nicolas Feuilatte Reserve.
Kammuslinger m/selleri, æble og hasselnødder
Hvidvin, Frankrig Bourgogne, Saint Aubin, Hubert Lamy - 1. cru, Les Frionnés 2006
Drue: Chardonnay
Brisler m/svampepuré, rugbrødstuile, syltede perleløg og brødkarse
Rødvin: Ch. d'Issan 3. cru Margaux 1989.
Dyrefilet m/smørsauteret rosenkål og bær
Rødvin: Ch. Gruaud-Larose 2. cru Saint-Julien 1985
Info: Slottets våbenskjold bærer inskribtionen "Le Roy de Vins, le Vin des Rois" -
Vinens konge, kongernes vin.
En vin af royal kaliber.
Rødvinsbraseret lammeskank m/kartoffel-soufflé
Rødvin: Ch. Mouton-Rotschild 1.cru Paulliac 1985
Info: I 1992 var det den danske kunstner Per Kirkeby, der tegnede etiketten.
Udvidet ostebord
Vin: Sauternes - Ch. Rabaud-Promis 1. cru Bommés Sauternes 1995
3 sjældne vine fra Erik Larsens vinkælder.
Fra venstre koster de 700, 1.100 samt 2.500 kr pr. flaske.
Malene fra Kjær & Sommerfeldt nyder maden
Ulrik, Malene samt Erik.
Tak for en spændende aften.
Prisen for denne aften: 995,- pr person.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar