13. februar 2012

Grønland i februar - 12. del - Skipperlabskovs

Kulden var lige til en gang skipperlabskovs, så her er en opskrift:

Du skal bruge:

1 kilo sprængt oksetykkam eller oksebryst, skåret i tern på 2 x 2 cm.
2 kilo kartofler, skrællede og skåret i tern.
1 stort hakket løg
7 laurbærblade
nelliker
Lidt hele peberkorn
salt
Timian
lidt smør
Purløg

Kødet koges og skummes indtil skummet er hvidt.
Rens kødet under den kolde hane i et dørslag.Vask gryden og
put løg og kød i. Tilsæt lidt vand så kødet er dækket.
Ikke for meget, da det jo ikke er en labskovssuppe.
Tilsæt krydderierne. Kog kødet næsten mørt.
Kan tage 1 til 2 timer.
Tilsæt kartoflerne og kog til de er møre.
Rør undervejs, så der dannes lidt mos i gryden.
Tilsæt salt/peber samt lidt smør.
Serveres med purløg, rugbrød samt syltede rødbeder.


Der er nu gået 2.5 time siden jeg begyndte


Der mangler Øl samt Snapsen :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: