Lea ville ikke stå tilbage for Lukas, så hun prøvede at lave en Chowder (orientalsk suppe)
|
Chowder (fiskesuppe)
|
|
|
|
ca. 1 kg fiskekød, gerne 3-4 forskellige slags (torsk,
hellefisk, laks, sej)
250 g kammuslinger (frosne)
250 g kæmperejer
1 l fiskebouillon (vand + terninger)
100 g røget bacon i tern
2 store løg, finthakket
400 g skrællede kartofler i små terninger
300 g løse majs (frosne)
1/4 tsk safran
2½ dl piskefløde
Tilbehør: brød
|
|
|
- Bacontern svitses i suppegryden, til de er helt
sprøde.
- Tilsæt finthakket løg, og svits indtil løgene er
klare og har fået lidt farve.
- Tag bacon/løg-blandingen op, og lad den dryppe af i
en sigte.
- Vand, bouillonterninger og kartofler bringes i kog
i gryden, lad det koge 5 minutter.
- Tilsæt fiskestykkerne, og bring gryden i kog igen.
Den skal endelig ikke bulderkoge, bare netop komme i kog.
- Tilsæt fløden, knuste safrantråde (knus dem mellem
2 skeer, så kan du få det hele med i gryden, i modsætning til hvis du
bruger en morter).
- Når gryden netop er kommet i kog igen tilsættes
majskorn og rejer/kammuslinger, og tilsidst bacon/løg-blandingen.
- Smag evt. med friskkværnet peber.
- Varm suppen igennem, men pas på - den skal ikke
koge mere.
- Server med godt brød til.
|
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar