Karlsbroen – Prags lange promenadebro
Malere og jazzmusikere skaber liv på den 650 år gamle Karlsbro, som krydser floden Moldau – eller Vltava, som den hedder på tjekkisk. Byggeriet af den nuværende bro blev sat i gang af kejser Karl 4. i 1357, men først i begyndelsen af det 15. århundrede stod den færdig. Broen er 516 meter lang og er udsmykket med 30 statuer og skulpturer af katolske helgener. Indtil 1741 var Karlsbroen den eneste mulighed for at krydse Vltava i Prag. Begge brotårne kan bestiges, og der er en glimrende udsigt fra toppen.
Grundstenen blev lagt 1357 den 9. juli kl. 531.
Datoen kan omskrives til
talkombinationen 135797531, ifølge astrologien en lykkebringende kombination,
fordi den kan læses både forfra og bagfra.
Dagen var derudover også gunstig, fordi solen stod stærkere end Saturn. Broen
er 0.5 km. lang og 10 m. bred.
Dagen var derudover også gunstig, fordi solen stod stærkere end Saturn.
Opgang til Karlsbroen, lige ved denne findes en plade på muren der
fortæller,
hvor højt vandet stod ved oversvømmelsen i august 2002.
hvor højt vandet stod ved oversvømmelsen i august 2002.
Lidt frokost. Engelske menukort findes, men ellers er her lidt hjælp:
Predkrmy | Forretter (både varme og kolde) |
Polevky | Supper |
Hlavni chod | Hovedret |
Drubez | Retter med fjerkræ |
Kure | kylling |
Maso | Kød |
Veprove | Svinekød |
Hovezi | Oksekød |
Specialty | Husets specialiteter |
Hotova Jidla | Retter, som er færdige i køkkenet - glimrende, hvis man har lidt travlt |
Minutkova Jidla | A la carte retter, som kræver tilberedningstid |
Ryby | Fisk |
Salaty | Salater |
Priholy | Tilbehøret, som bestilles separat, f.eks. kartofler, pommes frites, kogle grøntsager osv. |
Bezmasa Jidla | Uden kød, altså for vegetarer |
Moucniky | Desserter |
Detsky menu | Børnemenu |
Denni Menu | En "færdig" menu, typisk 2-3 retter og typisk kun til frokost |
Der var masser af brudepar i byen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar