13. september 2013

Prag - Kubisme

Fra Det Jødiske kvarter gik turen videre syd på for at se lidt på kubisme

Krudttårnet

Oprindeligt var Krudttårnet én af i alt 13 indgange i bymuren til den gamle by, men i dag står tårnet alene tilbage ved siden af Folkets Hus. Tårnet, der oprindeligt er fra 1200-tallet, fik sit navn i 1600-tallet, da det blev brugt til opbevaring af krudt. Det er 65 meter højt, og i 44 meters højde er der en udsigtsterrasse, hvor man kan nyde udsigten over Prag om sommeren

 

Kunst
Der er mange sporvogne i byen
Der er masser af vandcykler


Det Dansende Hus – Frank Gehry i Prag

Tancici dum med tilnavnet Fred og Ginger – eller Det Dansende Hus – er en af de mest interessante, moderne bygninger i Prag. Bygningen er opført i 1992-1996, opkaldt efter danseparret Ginger Rogers og Fred Astaire og er tegnet af Vlado Milunic fra Slovenien og den canadiskfødte stjernearkitekt Frank O. Gehry. Gehry er blandt andet også kendt for Guggenheim Museet i Bilbao. I kuplen på 7. etage findes en eksklusiv fransk restaurant.


Et super godt spisested 
mums

Kunst ved floden


Det røde skilt er matrikelnumret samt området i Prag. Det blå skilt er adressen.

Denne måde at skilte på blev indført under Maria Theresia (kronet 1743), indtil da identificerede man husene med ofte kunstfærdige skilte med dyr eller symboler, der evt. kunne fortælle hvilket erhverv beboeren havde.



Så er vi kommet til gaden med de Kubistiske hus
 
Kubisme - ca 1907 - 1920
 
 

Ved at sammenligne kubismen med en byggestil kan det være svært at finde en bygning der passer ind i den kubistiske form, da kubismen er en kunstretning og ikke en stilretning. Der er nogle få arkitekter der lader sig inspirere af kubismens kunst, blandt dem Josef Chochol, Josef Gocar og Pavel Janak. De har bygget nogle få bygninger i kubistisk arkitektur og de kan ses i Prag og i de omkringliggende byer, som måske er det de eneste byer i verden, der har kubistiske bygninger fra denne periode.


Kunst fra en vinstue vi besøgte under en regnbyge


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: