Veneto
Der er flere årsager til at denne Amarone adskiller sig fra Dal Forno’s Valpolicella
-vin. For det første er tørringsperioden flere måneder og ikke kun en halv måned
som i Valpolicella-vinen. Den anden årsag er vinstokkenes alder. Det er
vingårdens filosofi, at de druer, der anvendes til at Amaronen skal være fra
vinstokke der er minimum 10 år gamle. De unge vinstokke bruges derfor til at
producere Valpolicella-vinen. Uden disse variationer ville de to vine være
identiske. Amarone-vinen er, sammenlignet med sin lillebror fra Valpolicella,
meget struktureret, kraftig og elegant. Den kompleksitet som Amarone har, gør
at vi kan definere denne vin som en ”meditations-vin”. Komplekse og aromatiske
noter af vilde kirsebær, hindbær og chokolade med en eftersmag af varm moden
frugt. Endelig definerer trøffel, tobak og læder-nuancer vinens kompleksitet.
Vinen anbefales til braiseret kød, langtidsstegt kød, vildt, gryderetter, mellem/
lagret ost, blåskimmel ost.
Dal Forno er kongen af Amarone. Dal Forno er, af de fleste, anerkendt som den
ultimative producent af Amarone, hver eneste af de 10.000 flasker han
producerer om året er små kunstværker. Romano Dal Forno er 4. genereration af
en vinavlerfamilie. Dal Fornos vinmarker er beskedne 14 hektarer, dertil kommer
dog 8 hektar, som han lejer af sin svoger. Vinstokkene står tæt, helt op til 12.000
vinstokke per ha. Dal Forno anvender selvfølgelig ”green harvest” og det,
tilsammen med tørring af druerne, betyder at en vinstok kun producerer 400
gram druer. Vinmarkerne ligger i midten Val d’Illasi-dalen øst for Verona og
dermed ikke i Valpolicella Classico området. Vinmarkerne er beplantet med 60
% Corvina, 20 % Rondinella og 20 % Croatina. Til dem der mener at Dal
Fornos vine er for koncentrerede svarer han blot ” det er som at kritisere en
Ferrari for at kunne køre for stærkt”.
Dal Forno
Vinen
Anbefales til: Ost, Lam, Italiensk, Vildt, Grill og barbecue
Absolut Ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno - intens,
kompleks, aromatisk, struktureret vin med noter af varm
moden frugt, trøffel, tobak og læder.
Smagenoter:
Gæringsprocessen foregår i temperaturstyrede ståltanke
cirka 28 grader. Efterfølgende lagres vinen i ny barriques i
18 måneder, hvor en ny gæring proces begynder. Lagring i
barriques er i 36 måneder.
Vinifikation:
Web: www.dalfornoromano.it
Kategori: Kraftig og intens
Potentiale: Vinen kan gemmes i op til 30 år.
Restsukker: 8.63 gram/liter
Alkohol: 17 %
60 % Corvina, 20 % Rondinella,
10 % Croatina & 10 % Oseleta.
Drue:
Område: Italien, Veneto
Fakta
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske
vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for
Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af
Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er
den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene
Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde
dessertvin Recioto
Ingen kommentarer:
Send en kommentar