24. maj 2011

Opskrift på Hjemmelavet pizza

Her er en opskrift på en gang hjemmelavet pizza.
Dette er en stor portion. Der er til en familie på 5 samt lidt til madpakkerne næste dag.


Ingredienser:
Pizzadej:

1 kg. mel
5 dl. vand
8 spsk. olie
100 g. smør
1 tsk. salt
50 g. gær 

Tomatsovs:

1 ds. flåede tomater
2 spsk. olivenolie
1 knivspids salt
1 fed hvidløg
1 spsk. Oregano
5 blade frisk basilikum


Sådan gør du:
Dejen:

Det hele æltes sammen og dejen skal hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur og sættes derefter i køleskabet natten over.
Næste dag tages dejen ud af køleskabet, en halv
time før pizzaen skal laves.

Den lange hævetid er ikke højest nødvendigt - men giver det bedste resultat.

Tomatsovs:

Det hele kommes i en blender og køres indtil sovsen er jævn.

Fyld:

Ud over tomat-sovsen dækkes pizzaen med ost og fyld efter ønske.

- Ovnen skal være meget varm, gerne 300 grader

- Ovnen må ikke stå på varmluft siger min lokale Pizza mand Tony fra Italien.

- Pizzaen bages nederst i ovnen til den er gyldenbrun, ca. 10 minutter alt efter ovnens kvalitet og styrke.


Den færdige dej

Jeg laver dem ikke runde. Det er lettere at have
dem i en madkasse på denne her måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: