Dette er en stor portion. Der er til en familie på 5 samt lidt til madpakkerne næste dag.
Ingredienser: Pizzadej: 1 kg. mel 5 dl. vand 8 spsk. olie 100 g. smør 1 tsk. salt 50 g. gær Tomatsovs: 1 ds. flåede tomater 2 spsk. olivenolie 1 knivspids salt 1 fed hvidløg 1 spsk. Oregano 5 blade frisk basilikum Sådan gør du: Dejen: Det hele æltes sammen og dejen skal hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur og sættes derefter i køleskabet natten over. Næste dag tages dejen ud af køleskabet, en halv time før pizzaen skal laves. Den lange hævetid er ikke højest nødvendigt - men giver det bedste resultat. Tomatsovs: Det hele kommes i en blender og køres indtil sovsen er jævn. Fyld: Ud over tomat-sovsen dækkes pizzaen med ost og fyld efter ønske. - Ovnen skal være meget varm, gerne 300 grader - Ovnen må ikke stå på varmluft siger min lokale Pizza mand Tony fra Italien. - Pizzaen bages nederst i ovnen til den er gyldenbrun, ca. 10 minutter alt efter ovnens kvalitet og styrke. Den færdige dej Jeg laver dem ikke runde. Det er lettere at have dem i en madkasse på denne her måde. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar