22. maj 2011

Øv....

Air Greenland aflyser mandagsflyvning på grund af vulkanudbrud
22/05-2011 22:30
Air Greenlands flyvning fra København til Kangerlussuaq og retur mandag den 23. maj må desværre aflyses som en følge af den islandske vulkan Grimsvøtns udbrud.
De islandske myndigheder har lukket islandsk luftrum indtil videre. Det betyder at Air Greenland ikke kan gennemføre den planlagte flyvning indenfor reglerne af det sikkerhedsmæssigt forsvarlige. Dels mangler man en tilgængelig alternativ lufthavn i Nordatlanten og dels er det ikke forsvarligt at overflyve askeskyen, der går helt op til 15 km op i luften.
De 245 nordgående og 166 sydgående passagerer på flyvningerne vil blive ombooket til de første ledige pladser, når flyvningerne kan genoptages. Air Greenland vil i henhold til forpligtelserne i EU-forordning nr 261 sørge for overnatning og forplejning til passagerer rejsende FRA Danmark i det omfang, der er behov for det. Berørte passagerer, der rejser i eller fra Grønland, henvises til deres egne rejseforsikringer, da der er tale om en naturkatastrofe. Yderligere info om passagernes rettigheder kan finds i folderen ”Dine Rettigheder”, der kan hentes i den lokale lufthavn eller downloades på http://www.airgreenland.dk/information/bestilling_af_rejse/regler_og_lovgivning/ .
Air Greenlands operationsafdeling følger naturligvis udviklingen i den islandske askesky og vurderer løbende behovet for eventuelle aflysninger de kommende dage. Selskabet har valgt foreløbig at lukke for al salg af rejser over Atlanten til og med fredag den 27. maj, og passagerer med allerede købte rejser til og med denne dato kan vælge at blive ombooket til en senere afgang, også selv om det er restriktive billetter. Passagerer, der rammes direkte af aflysningen mandag kan vælge at blive ombooket til en senere afgang eller få refunderet deres billet, også selv om den måtte være restriktiv.
Berørte passagerer både mandag og eventuelt de kommende dage vil blive kontaktet direkte af Air Greenland via sms, email eller telefon.
Air Greenland har oprettet en hotline til berørte passagerer. I Grønland kan man ringe til +299 34 33 35 søndag den 22. maj mellem klokken 18 og 21, grønlandsk tid og fra mandag mellem klokken 8 og 21, grønlandsk tid, og i Danmark er telefonnnummeret +45 32 46 22 43 åbent mellem klokken 7 og 22, dansk tid.
Air Greenland forventer at have ny info om eventuel påvirkning af tirsdagens flyvninger mandag klokken 17 grønlandsk tid, klokken 21 dansk tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: