27. november 2014

"Grønland i forvandlingens tegn" udgivelsesår 1929..

Uddrag fra bogen "Grønland i forvandlingens tegn" udgivelsesår 1929..
Side 144:
"Landets aflukning har skaanet det for udnyttelse af Enkeltmand, men engang slaar Grønlands Time og Portene til den store Verden maa smældes op paa vid Gab.
Naar dette sker, vil antagelig alt være rede til at undgaa de Spring, som er saa farlige i et Folks Udvikling og som har voldet saa megen Skade Verden over blandt ...de Folk der har været styrede under Formynderskab.
Grønland er et fattigt Land -- det kan ikke betones ofte nok. Man kan gribe sig i en bitter Følelse ved at det lille Danmark ikke har faaet en lettere Opgave at løse end at udvikle dette Samfund, som Naturen farer saa haardt frem imod, men Verden maa tages som den er. Sammenfatter man sin Dom over dansk Kolonistyre, da bliver den i det hele og store gunstig. Der mangler nu blot at gøre Landet til et ydende Led og lykkes dette, kan vi Danske derfor takke de Mænd, der siden Hans Egeds Tid har raadet for Grønlands Skæbne og som har været stærke nok til at staa imod en til Tider stærk offentlig Mening, som krævede Styret ændret." 

Lidt at tænke på her før valget i Grønland




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: