Tina og jeg tog en "tog-tur" til Orange Valley (Meskla) for at se lidt andet.
Der var foto stops undervejs. Der var stop ved en 2 tårnet kirke, udsigt til
De Hvide Bjerge, olivenlundene og stop i Meskla, som ligger ved starten af Keritis floden.
Vi så den gamle byzantiske kirke fra 1400 tallet med dens fresco billeder samt
den nye kirke fra 1960'erne
Kirke ved havnen
Disse små alter står rundt omkring
Mindesmærke for 2. Verdenskrig
Appelsiner som lang man kan se
Fotostop ved denne kirke
De Hvide Bjerge ses langt væk
Oliven
Den gamle kirke
En ugle var kommet ind i kirken
Den nye kirke ligger som nabo til den gamle
Freskomaling (fra italiensk:buon fresco eller a fresco) består i, at pigment blandet med vand lægges på et tyndt lag af våd, frisk kalkpuds, som hedder intonaco på italiensk. På grund af pudsens kemiske sammensætning er en binder ikke nødvendig; pigmentet opløst udelukkende i vand vil synke ind i intonacoen, som i sig selv bliver mediet, som holder pigmentet. Pigmentet absorberes nu af den våde puds. Pudsen tørrer i løbet af nogle timer og reagerer med luftens kultveilte: Det er denne kemiske reaktion som fixerer pigmentpartiklerne i pudsen. Det er den ægte freskoteknik. (I modsætning til Fresco-secco eller a secco, hvor pigmentet males på tør puds. Det er ikke lige så holdbart, fordi pigmenterne ikke bliver en del af væggen, som i buon fresco).
De tidligste kalkmalerier i danske kirker er freskoer, mens de fleste er malet a secco.
Fresko er ikke flytbare. De er malet på vægge og hvælv og hænger sammen med den bygning, hvori og hvortil de blev skabt.
Vores guide på turen.
Luise (hendes navn) talte et flot engelsk
Ved kirkerne var der en Taverna.
Frisk appelsinsaft m.m.
Sol energi bruges mere og mere på Kreta.
På disse hvide stammer starter man en podning op med den type træ man nu
vil have til dyrkning.
avocado
En lille salgsvogn med lokale produkter til en billig penge
De Hvide Bjerge
Nogle af de ældste oliventræer i verden.
Jo tykkere stamme jo ældre er de.
Vi kørte hjem i en flot solnedgang
Ingen kommentarer:
Send en kommentar