10. august 2012

Suaasat af Qilalugaq (Narhval)

Jeg havde fundet noget kød i Pisiffik, så det var blevet tid til at prøve at lave: Suaasat af Qilalugaq (Narhval)


Ingredienser:
1 kg fersk kød (uden ben) eller 2 kg med ben
3 liter vand
1 løg
2 dl grødris
3 gulerødder
1 lille selleri
5 til 6 kartofler
salt og peber
Skyld kødet. Kom det i kogende vand. Kødet koges op og skummes hyppigt.
Tilsæt salt, grødris og løg m.m.. Lad suppen koge langsomt til kødet er mørt. Smages til med salt og peber.

Tips:

Opskriften kan også laves på: Sæl, fugle, får, svinekød. Der kan tilsættes porrer, pastinak, majroe efter smag.
Jeg kan også lidt timian i samt sennep til kødet




Så er det bare at gå igang
 Det er meget mørkt kød
 Det "grønne"
 Kødet skummes hyppigt. NB.: Man ved godt hvor i huset der bliver kogt grundet lugten
 Så skal det bare koges langsomt til kødet er mørt
Det færdige produkt. Sikke en smag. Mums. Kødet spises her med sennep.
Suppen giver en indre varm som er guld værd i den kold tid her i Grønland

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: