6. januar 2014

Ken Follett - Verdens Vinter

Verdens vinter er andet bind i Ken Folletts store trilogi om det 20. århundrede fortalt gennem fem familier - to engelske, en tysk, en russisk og en amerikansk.Børnene fra GIGANTERNES FALD er nu næsten voksne, og vi følger dem og deres forældre i årene omkring Depressionen, Den spanske borgerkrig og 2. verdenskrig - tæt på magtens centrum, på slagmarkerne og i kampen for overlevelse hjemme i byerne.Follett fortæller igen levende og engageret om de store verdenshistoriske begivenheder gennem en række gribende skæbner, som mødes og skilles, krydser hinanden på tværs af kontinenter og er med til at præge historiens gang.
Ken Follett slog igennem som forfatter i 1978 med spændingsromanen NÅLENS ØJE, og herefter er fulgt en lang række spændingsromaner, hvoraf mange foregår under 1. og 2. verdenskrig. Herhjemme er han dog mest kendt og elsket for sine store middelalderromaner JORDENS SØJLER og UENDELIGE VERDEN. I Danmark har JORDENS SØJLER, som også blev vist som tv-mini-serie på DR i januar 2011, solgt over 270.000 eksemplarer. UENDELIGE VERDEN er netop ved at blive tv-filmatiseret, og mini-serien forventes at få premiere i løbet af vinteren 2012-13. I 2010 udgav Ken Follett første bind i sin store romantrilogi om det 20. århundrede, GIGANTERNES FALD, og den er indtil nu solgt i over 135.000 eksemplarer i Danmark. 14. september 2012 udkommer bind 2, VERDENS VINTER, og tredje og afsluttende bind skal efter planen udkomme i efteråret 2014. 

Dette er bare én af de bøger som er svær at slippe. Dog er man nød til det, da den er temmelig tung med sine 972 sider. Jeg stødte igen på et sjovt ord: suffragette


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: