6. december 2014

God hvidvin - Bellingham, Pear Tree White Chenin/Viognier

Bellingham, Pear Tree White Chenin/Viognier
Cremet og frisk hvidvin med masser af eksotisk frugt og charme. Elegant og perfekt balanceret.

Producenten og området:
Historien om Bellingham tager sit udgangspunkt i Franschhoek Valley hvor vingården blev grundlagt i 1693. Efter at firmaet fik nye ejere i 1940erne, har det gennemgået en stor udvikling, så i dag står Bellingham stærkere end nogensinde. Det har altid været målet at søge nye trends og strømninger i markedet samtidig med, at man har holdt fast i traditionerne. Resultatet er vine med stor spredning på både druesorter og smagsretninger. Spændende, moderne, livlige. Sofistikerede uden at være snobbede, oversøiske med en klassisk karisma. Egenskaber der gør, at Bellingham er kendt og solgt over hele verdenen og stadig er en favorit på hjemmemarkedet.

Bellingham: Moderne, klassisk, exceptionelt.

Vinen:
Det smukke pæretræ på Bellingham Manor blev plantet i 1710 og er det ældste i Sydafrika og et stolt varemærke i grundlægger Bernard og Fredagh Podlashuks elskede have. Træets grene er hjemsted for mange fugle, der hjælper med at kontrollere skadedyrene i vinmarkerne et perfekt samarbejde mellem fauna og flora.

Denne hvidvin består af 80% Chenin Blanc og 20% Viognier høstet fra gamle vinstokke fra højtliggende marker. Druernes lange modning har skabt en vin med masser af karakter og smag. Druerne er høstet i hånden i de kølige morgentimer og de to druesorter blev fermenteret sammen på store rustfrie ståltanke for at bevare vinens friskhed. En mindre del af vinen lagres på egetræsfade for at tilføre vinen mere struktur uden at overdøve den friske frugt.

I glasset:
Smuk lysgylden fremstår denne vin i glasset med fine grønne reflekser. Her er en markant og lækker cremet hvidvin, der viser en flot balance mellem udtryksfuld moden ananas, passionsfrugt og honningmelon fra Chenin Blanc samt elegante strøg af fersken og orangeblomst fra Viognier. Sprød og lækker hvidvin med en perfekt balanceret cremet fornemmelse perfekt afsluttet af fint integreret vanilje fra fadet og lækre krydderier.

Serveres afkølet med eller uden mad. Anbefales især til sushi, det asiatiske køkken og skaldyr.

Serveringstemperatur: 6-8 grader.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: