7. juni 2010

Aftensmaden søndag: "Kogt Torsk med næsten det hele"


Efter at vi havde været ud at pilke torsk igår, måtte vi simpelthen have en gang kogt torsk.

Her er hvad som blev benyttet:

En frisk torsk på 1.5 kilo i renset stand
vand

1 tsk. salt

dild

10 peberkorn


Sennepssovsen:

25 g. smør

2 spsk. hvedemel

4 dl. mælk

1 dl. kogevand fra torsken

3 spsk. fiskesennep

salt



Tilbehør:

hakkede kogte æg

rødbeder
reven peberrod

Fiske Sennep

Kogte kartofler



Torsken renses for indmad og den sort hinde indvendig fjernes også. Rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild bringes i kog. Del torsken i portionsstykker og kog den i 15 til 18 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.


Anret torsken på et fad (brug forsigtigt en hul ske)

Sennepssovsen:

Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt  mælken. Smag til med salt (pas på der er jo allerede salt i fonten). Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, rødbeder,  reven peberrod ved siden af i små skåle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: