Hvorfor nu dette her ? Dette er en samling af oplevelser, tanker ud i natten, tanker fra mine ture i Grønland med mere. Kort sagt: en masse sludder til eftertiden.
7. juni 2010
Aftensmaden søndag: "Kogt Torsk med næsten det hele"
Efter at vi havde været ud at pilke torsk igår, måtte vi simpelthen have en gang kogt torsk.
Her er hvad som blev benyttet:
En frisk torsk på 1.5 kilo i renset stand
vand
1 tsk. salt
dild
10 peberkorn
Sennepssovsen:
25 g. smør
2 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
1 dl. kogevand fra torsken
3 spsk. fiskesennep
salt
Tilbehør:
hakkede kogte æg
rødbeder
reven peberrod
Fiske Sennep
Kogte kartofler
Torsken renses for indmad og den sort hinde indvendig fjernes også. Rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild bringes i kog. Del torsken i portionsstykker og kog den i 15 til 18 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
Anret torsken på et fad (brug forsigtigt en hul ske)
Sennepssovsen:
Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt mælken. Smag til med salt (pas på der er jo allerede salt i fonten). Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, rødbeder, reven peberrod ved siden af i små skåle.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Sikke en sommer. Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG:
-
Vi elsker at se én af de gamle danske film. Valget gik en aften på: Flådens Friske Fyre . Frit ud fra filmen har jeg forsøgt at lave nog...
-
Jeg må nok sige at jeg er blevet fan af "Live fra Bremen". Da de lavede deres sommerafslutning, var Rasmus Botoft deres gæst. Je...
-
Et pust fra min ungdom. I midten af 80'erne arbejdede jeg sammen med nogle gutter omkring mobil diskotek samt live-lyd. Georgs Bureau bl...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar