1. september 2010

Altano Duoro DOC 2006 Portugal



Vinmarken Quinta do Assares i Vilaricadalen i det nordøstligste hjørne af Douro, kun 35 km fra den spanske grænse, blev tilplantet for mere end 25 år siden, og vinstokkene giver nu nogle exceptionelle druer. Marken har været økologisk dyrket siden 2002, og 7 hektarer opnåede økologisk certificering i 2006.

Alle Symington familiens 900 ha vinmarker af Port- og Douro-vine fra 22 Quintas i hele Douro området, er blevet drevet efter ”Proteccão Integrada” i de sidste 10 år. Denne protokol bestemmer udbyttet pr. ha og hvilke druesorter, der må benyttes samt dyrkningsmetoder. Der tillades kun særligt udvalgte metoder til bekæmpelse af sygdomme i vinmarkerne.

2007 gav en exceptionelt årgang i Dourodalen, takket være gunstigt vejr og winemakernes store arbejde. Kombinationen af vinstokke med lavt udbytte og minimal indgriben pga. den økologisk dyrkning, giver grundlaget for denne enestående vin.

Farven er dyb lilla, aromaen er intens med kraftig fremtoning af blommer og hindbær, og med toner af blomster, sød vanille og krydderier.
Vinen kan drikkes nu, men vil udvikle sig yderligere ved et par års lagring, siges der.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: