25. oktober 2011

En god Rødvin - Claude Val Rouge


Firmaet Paul Mas er et af de store i den sydfranske region. Les Domaines Paul Mas er et
familieforetagende, beliggende i Pézenas i Hérault-dalen i Lanquedoc. Foretagendet blev
grundlagt i 1892 af Auguste Mas og består i dag af 4 forskellige ejendomme: Château Paul
Mas i Montpellier/ AOC Coteaux du Lanquedoc, som består af 25 ha tilplantet med Syrah,
Grenache og Carignan, Domaine Nicole, 30 ha Vin de Pays des Coteaux de Bessiles/ Vin de
Pays d’Oc plantet med Merlot, Grenache, Cabernet Sauvignon og Chardonnay samt Domaine
de l’Ile de Conas, næsten 70 ha med Grenache, Syrah, Cinsault, Merlot, Carbernet Sauvignon,
Chardonnay og Viognier.
Appellationen Coteaux du Languedoc ligger i ly af Pyrenæerne i sydvest og Middelhavet i øst.
Området har gennem de sidste 25 år undergået en fantastisk forvandling. Tidligere blev der
stort set kun produceret ligegyldige og meget jævne vine her. I dag er situationen en helt anden.
Den store sydfranske region er i dag leveringsdygtig i nogle af Frankrigs mest spændende og
innovative vine, dette gælder også for Languedoc. Jordbunden på Paul Mas Languedocejendom
er en blanding af ler og limsten, perfekt drænet på sydvendte skråninger. Da det er relativt
sparsomt med nedbør i området, kommer Middelhavets fugtige briser særdeles belejligt.
Ejendommen drives i dag af Paul Mas og sønnerne Michel og Jean Claude. Her produceres
et stort antal vine, både AOC Lanquedoc og Vin du Pays d’Oc. Foretagendets symbol er den
myteomspundne hejre “Vinus”, som siges at foretrække egnens udmærkede druer fremfor
flodens fisk.

Claude Val Rouge, Vin de Pays d’Oc
Claude Val Rouge er sammensat af druerne Syrah Grenache, Carignan, Syrah, Merlot og
Cabernet Sauvignon. Næsen er rig og kompleks, domineret af moden rød frugt. Smager af
lakrids, krydderier og sød frugt.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: