Så er det blevet rigtig efterår og vi har vanen tro fået vores 1/4 kalv.
Og da jeg godt kan lide langtidsstegt kød, så faldt valget på
den Italienske Osso Buco
Ingredienser:
4 skiver kalve- eller okseskank
3 løg
4 til 5 gulerødder
4 stilke bladselleri
2 spsk. olie
50 g. smør
2 dåser flåede tomater
1 lille dåse tomatpure
3 dl. hvidvin
salt/peber
Buket med krydderier:
5 stilke persille
2 laurbærblade
2 kvistetimian
"pynt":
Persille
revet skal fra en citron.
3 fed hvidløg
Kødet er klart til stegning. Det er skæret fint i siden
Lidt grønt
Lidt pynt frisk fra haven.
Sådan gør du:
Snit kødet i kanten, så de ikke danner skål under stegningen.
Rens/skræl løg, gulerødder samt bladselleri.
Skær det fint/i skiver.
Smør og olie varmes og kødet brunes og lægges til side.
Svits grøntsagerne og læg kødet tilbage i gryden.
De flåede tomater, tomatpure samt hvidvin tilsættes.
Krydre med salt/peber og kom buketten i gryden.
Retten skal nu simre under låg under svag varme i 1½ til 2 timer.
Hak "pynten" fint og kom det over retten.
Serveres med ris eller kartofler. Buketten tages fra.
Husk at den knogle som bliver tilbage kan bruges til
meget forskelligt. Jeg bruger selv én til tørklædeholder til
spejder.
det "grønne" er ved at klar.
Den færdige ret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar