30. maj 2012

Silas og Musikfabrikken

Vi skulle til fyraftenskoncert med Musikfabrikken &
De Fantastiske Harmonikaer.

Silas på arbejde
Musik og leg i skøn forening
Silas i sit es

Silas mener at vi godt kan have et trommesæt derhjemme.

Silas på klaver. Han starter til Keyboard spil efter sommerferien

29. maj 2012

Anne Dorte Michelsen - Farvel, Farvel - Mørke Vande lyse strande

Han sku’ rejse næste morgen
da de mødtes første gang
Det var ingen tid at spilde
og den nat blev virkelig lang
Han sku’ rejse ud i verden
ville ikke vende hjem
Men på kanten af en afsked
ku’ de åbne sig igen
Igen
Farvel, farvel
Nu må du gå
Men tak for alt
og for den nat du lod mig får
Farvel – Farvel
lov nu du husker mig
og passer på dig selv
Det var midten af december
i den mørke, kolde tid
Og de mødtes under månden
rund og isnende og hvid
Og de rakte lidt forsigtigt
begge deres hjerter frem
Men han sku’ rejse næsten morgen
Ville ikke vende hjem
Vende hjem
Farvel, farvel
Nu må du gå
Men tak for alt
og for den nat du lod mig får
Farvel – Farvel
lov nu du husker mig
og passer på dig selv
Der var ingen andre tanker
der var ingen anden tid
Men de elskede hinanden
Han var tryg
og hun var blid
De ku’ smile hele natten
Ikke holde op igen
Farvel – Farvel…






28. maj 2012

Legoland i Pinsen

Mandag, 2. pinsedag tog vi i Legoland.
Lidt billeder derfra.
Godt at jeg er så gammel at jeg har set alle Star Wars filmene i Biografen..





Silas og Tina på sejltur
Nu er Silas gammel nok til at komme i trafikskolen.
Lea og Lukas smuttede selv rundt.


Kørekort bestået
Fast tradition. Vi skal i Legoredo og spise spareribs



Ungerne i frit fald.

27. maj 2012

Pinsetur til Lalandia i Billund

Vores pinse gik med en tur til Lalandia i Billund


Pampas Grill er en anderledes og spændende spiseoplevelse. Her går "passadorerne" (kødtjenerne) rundt blandt gæsterne og skærer kødet direkte fra store grill-spyd. Her er lidt forret fra buffetten

Lukas spiser ris med tandstikke... Det tog lidt tid...

Nedenstående tekst er fra stedes hjemmeside:

Lalandias Pampas Grill er en restaurant, der har specialiseret sig i det såkaldte Churrascokoncept. Vi er stolte af at være de første i Danmark, som tilbereder kødet på traditionel manér i en ægte Churrasco grill. Churrasco har sin oprindelse fra pampassen i Brasilien.

For ca. 300 år siden bosatte immigranter fra Europa, hovedsagelig fra Portugal, Tyskland og Italien, sig i regionen Rio Grande do Sul i Sydbrasilien. Her levede man af at opdrætte og drive kvæg. Disse kvægdrivere, så at sige ”cowboys”, blev kendt under navnet ”Gauchos”. Deres levevej var som oftest både barsk og hård, og de tilbragte tit flere uger eller måneder ad gangen på den brasilianske græssteppe, pampassen, med at flytte kvægflokkene. Om aftenen samledes de og slappede af efter en lang dags arbejde.

Her sad de i skumringen omkring bålet og fortalte historier, spillede musik og sang. De slagtede dyr fra flokken, satte kødet på et spyd, der blev stukket skråt ned i jorden for herefter at blive grillet ”to perfection” over gløderne fra bålet. Således fejredes også særlige begivenheder, hvor der herudover blev tilberedt et overdådigt festmåltid, hvor Churrascoen kunne bestå af alt fra oksekød til fjerkræ, fisk og svinekød. Kødet blev endvidere akkompagneret af lækkert tilbehør som f.eks. sæsonens grøntsager, frisk frugt, ris og bønner.

Mens kødet endnu sad på spyddet, blev det skåret ud med en specielt skarp kniv, og det møre og saftige kød blev gavmildt serveret for den enkelte.

Runden omkring bålet blev taget flere gange, indtil alle var mætte. Denne ægte Churrascotradition blev videreført i familien af faderen, der stolt lærte sine sønner denne metode at tilberede og servere kødet på.

Et Churrascaria kendes i dag som en form for brasiliansk / portugisisk steakhouse. Det er som tidligere nævnt en restaurant, der serverer Churrasco, der frit oversat fra portugisisk betyder barbecue. Restauranten serverer mange forskellig slags kød, alle grillet på spyd i en speciel Churrasco grill, der roterer spyddene, så kødet får den optimale tilberedning.

Der er mange forskellige måder at servere Churrasco på, men den mest kendte og udbredte er Rodizio, der direkte oversat fra portugisisk betyder rotation. Her vil Passadorene, nutidens Gauchos gå rundt til bordene og tranchere de forskellige slags kød direkte fra spyddet og over på gæstens tallerken. Disse ”kødtjenere” vil på den måde cirkulere rundt i restauranten for at tilbyde mere kød og sørge for, at tallerkenen altid er fyldt. Her bruger man ”all you can eat” princippet, hvor gæsterne betaler en fast pris for måltidet, uafhængig af den mængde, de spiser. Her må ingen gå sulten fra bordet.

Denne 300 år gamle tradition kan man opleve i Lalandias Pampas Grill, hvor hele oplevelsen og den imponerende tematisering får gæsterne til at føle, at de befinder sig i skumringen på den åbne brasilianske græssteppe


Leas kunstværk
Silas fik en is med i sin menu
Ispause i Aquadomen
Vi havde venstre del af dette hus
Bagsiden af huset
Pinsesolen danser
Pinse solen danser
Silas i "solskin"
Hygge. Filmen er "kaptajn klyde".. En typisk dansk film.

Dette her er smart." QuickPay" virker som nøgle til huset, adgang til Aquadome (badelandet) og ikke mindst: Betalingsmiddel. Hvis man har børn, kan man indsætte penge på kortet, så de ikke
skal til at have penge med hele tiden. Hvis der er overskud på ens saldo ved afrejse, udbetales det igen.
Det virker dog IKKE i Supermarkedet....

26. maj 2012

Det gode skib - Bonavista


Forenagterskonnerten Bonavista

Skibet løb af stabelen i Marstal den 7. maj 1914 og var sejlklar to måneder senere.
Bonavista var én af 110 skonnerter fra Marstal, der i tiden fra 1890'erne og frem til 2.
verdenskrig i kortere eller længere perioder var beskæftiget i New Foundlandsfarten.
Bonavista var bestilt af skibsfører Johannes Christensen, der i 1913 var strandet på den åbne kyst ved Casablanca med en tremastet bramsejlsskonnert af samme navn som hans nybygning. Bonavista-Christensen bjærgede ved den lejlighed kronometeret med i land og anvendte det senere om bord i nybygningen. Nu er det havnet på Marstal Søfartsmuseum sammen med en del andet grej fra skonnerten, her iblandt den oprindelige kabys fra 1914. Den solide skonnert, der blev bygget af godt og svært tømmer, blev placeret i den krævende fart på Nordatlanten, hvor så mange af dens artsfæller gik tabt i årenes løb.

Bonavistas sidste sejlads på New Foundland var to rejser i træk med afgang Marstal marts 1925 og hjemkomst samme sted marts 1926. Lods Dreymann, der døde i 1999, beretter på bånd i museets Bonavista-rum om den pågældende sejlads, hvor han var styrmand om bord.

Vinteren 1925-26 var den strengeste i årtier. Det år forliste 5 marstalske New Foundlandskonnerter, heraf forsvandt tre sporløst. Den 1. oktober bugseredes Bonavista ud fra St. Johns sammen med tremastet topsejlsskonnert Svalen af Marstal. Sidstnævnte var bygget hos den kendte skibsbygger Rasmus Møller i Faaborg 1904. De to skonnerter var bestemt for samme plads, Fogo, længere oppe på kysten for at indtage klipfisk til Portugal. Under anduvning af lastepladsen faldt det i med snetykning og skidtvejr, så at fyrkendingen mistedes. Svalen, der havde kendtmand om bord, holdt fortsat på, men blev af vind og strøm sat op på nogle rocks. Søfolkene blev lykkeligvis bjerget af lokal fisker, der landsatte dem. De rejste hjem over Halifax-Hamborg.

I Marstal havde man endnu ikke hørt nyt fra Bonavista, da søfolkene fra Svalen kom hjem. Skonnerten lå nemlig underdrejet i 28 etmål, før vejret lettede så meget, at de kunne anduve en bugt i nærheden af Fogo. Dreymann blev sat i land med skibsjollen. Her fandt han ved hjælp af en lokal jæger vej til telegrafstationen, hvorfra han kunne sende telegram hjem til Marstal. Lettelsen var stor i hjemmene, og fru Bonavista-Christensen fik ikke behov for det sorte sørgeklæde, som ikke så få andre kvinder bar i denne barske periode af Marstals sejlskibsepoke. Dels var verdenskrigen ikke så langt væk i tid, en krig der havde krævet 53 Marstalsøfolk og 42 af deres skibe, dels var slutepoken af sejlskibsæraen en barsk affære, hvor skibene ofte var trængt ud i nicher bl.a. med sejlads på Labrador og New Foundland vinterdage med relativt små fartøjer helt ned til 76 brt.

Bonavista måler 91 brt. (senere 98) og laster 140-155 ts
S1950 blev den rigget ned til motorjagt og blev forsynet med styrehus som det sidste fragtskib her i landet, desuden fik den ny kabys sammenbygget med styrehuset.konnerten fik installeret motor i 1926 og kom herefter i Nord-Østersøfart.
I samme forbindelse kom den oprindelige kabys i land, først fungerede den som havehus og siden kom den på Søfartsmuseet. Her står kabyssen på et stykke dæk med tilhørende skanseklædning og en stump mast og sejl.
1959 blev Bonavista solgt til Ålborg som Thomas. Den gik ud af handelsflåden efter salg til Rungsted 1972 og blev omdøbt til Syveren. Skonnerten blev genoprigget fra motorjagt til forenagterskonnert og indrettet til lystfiskerfartøj og sejlads med chartergæster og skoleelever. 1975 fik den sit oprindelige navn igen i forbindelse med at en af Bonavista-sønnerne solgte sin logger (stålmotorsejler) med Bonavista-navnet.

År 2000 var skonnerten ved at blive afhændet til USA. Via Kulturværdiudvalgets indgriben blev skonnerten erhvervet for forbliven under dansk flag. Kulturværdiudvalget lod skibet gå videre til Nationalmuseet, der står for opgaven med at restaurere skonnerten som formidlingsprojekt i samarbejde med Marstal Søfartsmuseum.

I slutning af 1970'erne samt starten af 1980'erne blev skibet brugt som skoleskib for bl.a.
Nørup centralskole. Når det var blevet sommer og du gik i slutning af 8. klasse, så var vi med Bonavista en tur Fyn rundt. Jeg mener det var en lille uge vi var afsted, hvor vi lært om
livet ombord på et skib. Vi skulle sætte sejl, have nattebrandvagt m.m.
Surt at der ikke er flere børn som prøver dette.
26. maj blev Bonavista søsat (igen) fra Eriksens Plads, Marstal havn. Desværre havde jeg ikke selv mulighed for at deltage...














25. maj 2012

Nanok Consulting - 10 års jubilæum

Så er mit firma blevet 10 år.
Vi tog alle med påhæng et smut til Otterup Bowlingscenter,
hvor Patrick samt Ulrik havde lavet en bedre middag.
Det gav ikke ret mange points det skud


Forret
Mellemret med "jord"
Hovedretten
Lidt dessert

Lidt sødt til kaffe (lavet af Otterup Bageri)

24. maj 2012

Besøg på Løgismose Mejeri - Vejle Allested

Otterup Rotary klub er her vel ankommet til Vejle Allested
Her kan man torsdag, Fredag samt lørdage selv komme og købe deres produkter
Hvidvin, Østers samt Vagtel æg
her renses de østers som ikke er solgt
Skyr. Det smager godt
Et udvalgt af deres produkter. De sælges primært fra Netop butikkerne
Rygeosten skal have den samme farve som den halm der bruges
Lidt andre gode produkter
Deres lager (primært vine)

Vi sluttede af med at smager på de fleste af deres produkter.

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: