27. maj 2012

Pinsetur til Lalandia i Billund

Vores pinse gik med en tur til Lalandia i Billund


Pampas Grill er en anderledes og spændende spiseoplevelse. Her går "passadorerne" (kødtjenerne) rundt blandt gæsterne og skærer kødet direkte fra store grill-spyd. Her er lidt forret fra buffetten

Lukas spiser ris med tandstikke... Det tog lidt tid...

Nedenstående tekst er fra stedes hjemmeside:

Lalandias Pampas Grill er en restaurant, der har specialiseret sig i det såkaldte Churrascokoncept. Vi er stolte af at være de første i Danmark, som tilbereder kødet på traditionel manér i en ægte Churrasco grill. Churrasco har sin oprindelse fra pampassen i Brasilien.

For ca. 300 år siden bosatte immigranter fra Europa, hovedsagelig fra Portugal, Tyskland og Italien, sig i regionen Rio Grande do Sul i Sydbrasilien. Her levede man af at opdrætte og drive kvæg. Disse kvægdrivere, så at sige ”cowboys”, blev kendt under navnet ”Gauchos”. Deres levevej var som oftest både barsk og hård, og de tilbragte tit flere uger eller måneder ad gangen på den brasilianske græssteppe, pampassen, med at flytte kvægflokkene. Om aftenen samledes de og slappede af efter en lang dags arbejde.

Her sad de i skumringen omkring bålet og fortalte historier, spillede musik og sang. De slagtede dyr fra flokken, satte kødet på et spyd, der blev stukket skråt ned i jorden for herefter at blive grillet ”to perfection” over gløderne fra bålet. Således fejredes også særlige begivenheder, hvor der herudover blev tilberedt et overdådigt festmåltid, hvor Churrascoen kunne bestå af alt fra oksekød til fjerkræ, fisk og svinekød. Kødet blev endvidere akkompagneret af lækkert tilbehør som f.eks. sæsonens grøntsager, frisk frugt, ris og bønner.

Mens kødet endnu sad på spyddet, blev det skåret ud med en specielt skarp kniv, og det møre og saftige kød blev gavmildt serveret for den enkelte.

Runden omkring bålet blev taget flere gange, indtil alle var mætte. Denne ægte Churrascotradition blev videreført i familien af faderen, der stolt lærte sine sønner denne metode at tilberede og servere kødet på.

Et Churrascaria kendes i dag som en form for brasiliansk / portugisisk steakhouse. Det er som tidligere nævnt en restaurant, der serverer Churrasco, der frit oversat fra portugisisk betyder barbecue. Restauranten serverer mange forskellig slags kød, alle grillet på spyd i en speciel Churrasco grill, der roterer spyddene, så kødet får den optimale tilberedning.

Der er mange forskellige måder at servere Churrasco på, men den mest kendte og udbredte er Rodizio, der direkte oversat fra portugisisk betyder rotation. Her vil Passadorene, nutidens Gauchos gå rundt til bordene og tranchere de forskellige slags kød direkte fra spyddet og over på gæstens tallerken. Disse ”kødtjenere” vil på den måde cirkulere rundt i restauranten for at tilbyde mere kød og sørge for, at tallerkenen altid er fyldt. Her bruger man ”all you can eat” princippet, hvor gæsterne betaler en fast pris for måltidet, uafhængig af den mængde, de spiser. Her må ingen gå sulten fra bordet.

Denne 300 år gamle tradition kan man opleve i Lalandias Pampas Grill, hvor hele oplevelsen og den imponerende tematisering får gæsterne til at føle, at de befinder sig i skumringen på den åbne brasilianske græssteppe


Leas kunstværk
Silas fik en is med i sin menu
Ispause i Aquadomen
Vi havde venstre del af dette hus
Bagsiden af huset
Pinsesolen danser
Pinse solen danser
Silas i "solskin"
Hygge. Filmen er "kaptajn klyde".. En typisk dansk film.

Dette her er smart." QuickPay" virker som nøgle til huset, adgang til Aquadome (badelandet) og ikke mindst: Betalingsmiddel. Hvis man har børn, kan man indsætte penge på kortet, så de ikke
skal til at have penge med hele tiden. Hvis der er overskud på ens saldo ved afrejse, udbetales det igen.
Det virker dog IKKE i Supermarkedet....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: