Jeppe som var en 3. del af teamet er smuttet videre til Ilulissat, men de 2 andre klarer det fint.
Vi valgte en 5 retters menu med tilhørende vinene. 5 retter vil sige at der typisk kommer 7 ialt.
Vi startede klokken 19:00 og 00:25 var vi færdige og dejlig mætte. Det er primært grønlandske råvarer som benyttes og denne gang var de fleste grøntsager også fra Grønland. Nipisat har en aftale med Sten fra Stens Have som har kartofler, gulerødder, urter med mere i Ameralikfjorden som ligger lidt fra Nuuk.
Sten var selv tilstede den aften, så vi hørte lidt produktionen. Rune var kokken den aften.
Fjeld ørred med frisk asparges og kvan i sirup
Mokka graved laks anrettet med rejer i sprødt brød.
Hertil senneps creme og kvan sirup
Let røget kammuslinger med bacallau i sprød skal.
Ligger i en cremet skaldyrs bisque.
Brassieret sneshare, med selleri og balsamico
Små friske kartofler med rørt gedeost
Duet af rensdyrryg serveret med frisk grønt fra Stens's have.
Asparges kartofler med sortebær sauce.
Der var også en variation af ananas til dessert, men billedet er blevet dårligt.
Vores slutdessert blev grønlandsk kaffe
Følgende vine blev nydt:
Jacob's Creek, Brut Cuvée, Chardonnay Pinot Noir. (minder om champagne)
Gentil Hugel, Alsace Frankrig 2007 (hvidvin)
Windham Estate, Shiraz, Bin 555, Australien (rødvin)
Chateau Chatalouette, Pomerol, Bordeux, Frankrig
(rødvin - var meget let af en Pomerol at være)
Peter Lehmann, Botritis Semillon, Barossa, Australien (Sød dessert hvidvin)
Det lyder som en fantastisk middag. Har du mon kontaktinfo på Nipisa, da jeg gerne ville reservere et bord og simpelthen ikke kan finde deres hjemmeside/telefonnr/e-mailadresse noget sted.
SvarSletMange hilsner,
Cecilie
Restaurant Nipisa.
SvarSletHans Egedesvej 29, 1. sal.
3900 Nuuk. Grønland.
Tlf.: (299) 32 12 10
Husk venligst 4 timers tidsforskel mellem DK<>GL