3. januar 2010

"BIBLEN" som SKRAKO

Lea havde ønsket sig en bunke DVD'er i julegave.Én af dem var "Biblen" af Rune Klan, Blæs Bukki, Tue Track, Linda P. samt Jonatan Spang.
Den hele foregår på Nørrebro Teater som en comedyforestilling, hvor Biblen er under kærlig behandling.

"Biblen" er den tredje skrakoforestilling, teaterdirektørerne Kitte Wagner og Jonatan Spang er involverede i. De første to, Gynt og Købmanden, spillede på Betty Nansen Teatret, og nu har de to fået deres eget teater til at videreudvikle skrakokonceptet.
Skrako er en sammentrækning af skuespil, rap og comedy, og Biblen er som i de første to skrakoforestillinger blevet til i et improviseret samarbejde imellem de medvirkende, instruktøren, scenografen samt Kitte Wagner.
Præsten og forfatter, Johannes Møllehave har bidraget fra sidelinjen, hvor han har fungeret som rådgiver i manuskriptudviklingen.

Jeg synes det er en god moderne måde at gengive især det gamle testamente på. Både på godt og på ondt.
Sangen "Abomaleak" som vist nok betyder: Far til kongen, kongen og Faderen = Jesus/Gud, er en barsk sag og ikke mindst "De Ti Bud" hvor der bliver sagt "Du må ikke slå ihjel - kun i udlandet".
Jeg synes showet er genialt. Underholdende, men også med en masse ting, som man kan tænke videre over bagefter. At de nogle gange "putter" kristendommen i et negativt lys gør det kun bedre.
Rune Klan viser via sit trylleri at måske er mange ting nok mere en illusion end fakta ?



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

 Sikke en sommer.  Jeg er igang med rydde op i en masse billeder, så der kommer snart mere på min BLOG: