Porrer Tærte
Ingredienser:
Dej:
75g margarine
250g mel
½ tsk salt
1 æg
1-2 spsk vand
Fyld:
4 porrer
Lidt revet gulerod
Vand
salt
1 bæger creme fraiche (18%)
Lidt mælk
4 æg
1 tsk salt
Lidt Peber
2-3 spsk revet ost
150g skinketern (kan undlades)
evt pinjekerner eller mandler
Fremgangsmåde: Dej: Margarinen smuldres i melet, salt + æg + vand tilsættes og dejen æltes sammen. Den skal hvile i køleskabet en ½ time.
Fyld: Porrerne skæres i tynde skiver og koges i letsaltet vand i 5 min. Creme fraiche, æg, mælk, salt, peber og ost piskes sammen.
Dejen udrulles og en smurt tærteform beklædes med dejen. Bunden forbages i 10 min ved 200 grader. Fyldet fordeles på bunden og creme fraiche-blandingen hældes over. Bages 10-15 min. Ved 200 grader.
Mange gange skal den have 5 til 10 minutter ekstra før den er OK
Servering: alene, som tilbehør, varm eller kold. Kan sagtens fryses...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar